Мария Габриел: Партийните битки не създават добър имидж на България в Европа

  • 27 септември 2013 12:02

  • 1506
  • 3
Мария Габриел: Партийните битки не създават добър имидж на България в Европа
©

Погледнато от Европейския парламент партийните битки у нас не създават добър имидж на България в Европа. Това каза в румънския град Гюргево в отговор на журналистически въпрос евродепутатът Мария Габриел (ГЕРБ/ЕНП), пише БТА.

Тя присъства на първата среща от инициативата "Danube Tour", целяща да привлече общественото внимание за развитие на регионите в Европа.

По думите й в момент, в който текат най-важните преговори за финансирането през следващия програмен период 2014-2020 г., в момент, в който имаме нужда да се говори за национални приоритети, да се обособят всички пера, по които България ще защитава европейско финансиране, публичният дебат е  зает с партийни битки.

"Така се подронва доверието, което европейските ни партньори имат в нас", обясни Габриел.

Според нея вътрешният ни политически живот си е лично наша работа, но трябва да се знае, че се следи внимателно всичко и така се гради доверие. Когато има доверие, позицията на България се защитава по-лесно пред европейските институции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.27 | 21:40

3
ТОЕСТ НИЕ ДА НЯМАМЕ МНЕНИЕ, ЗАЩОТО ЕВРОПА НЕ ЗНАМ КАКВО СИ. НЕ СТАВА! БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА КОЛКОТО И ВСЯКА ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА! НЕ СМЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ!

2013.09.27 | 21:40

2
ЕВРОПА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧИ комунист

2013.09.27 | 18:58

1
Ти да си чувал/а герб да имат мнение по важна тема през тези 4 години.За тях е важно мнението на европейските им партньори,т.е. те са безгласни букви,путьомаринковци.Затова и България беше на тоя хал,обвинявайки ливанска политическа партия без грам доказателства,само и само да се угоди на Щатите,както и куп други гафове.Герберите са най-голямото зло,сполетявало родината ни в най-новата ни история-хора без мнение,ибрикчии на световните сили.

Добави коментар

Водещи новини