Янаки Стоилов: Заседанието на НС вчера беше законно

  • 27 септември 2013 09:19

  • 1700
  • 3
Янаки Стоилов: Заседанието на НС вчера беше законно
©

Заседанието на Народното събрание вчера беше законно. Преброяването на кворума от квестори, а не чрез електронна регистрация на депутатите, също е законно и редовно.

Това заяви пред камерите на TV7 депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов. По думите му отклонение от правилото няма, защото в пленарна зала са присъствали 207 депутати, което означа, че кворум има. В случая виртуалната регистрация нямаше да отрази реалната заради присъствието на ГЕРБ в Народното събрание. Стоилов не отговори дали той е автор на идеята за квесторното преброяване вчера, но подчерта, че това е начин на ръководството на НС да се справи със злоупотребите от страна на опозицията, които имат за цел да дискредитират парламента.

Според Стоилов ГЕРБ искат да покажат, че работата на НС е блокирана и ръководството му трябва да бъде сменено. През годините искането на вот на недоверие към правителството и искането на оставка на парламентарното ръководство винаги са били свързани. И сега, разбирайки, че вотът няма да мине, ГЕРБ искат оставката на председателя на НС Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Янаки Стоилов заяви още, че бързо решение на политическата ситуация няма и избори в момента няма да променят съществено конфигурацията в парламента, нито ще успокоят общественото недоволство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
rosi

2013.09.27 | 19:21

3
То и въдвоpяването в лагеpи, убийствата без съд и пpисъда, и съсипването на бългаpския наpод е законно за комунягите....

2013.09.27 | 19:21

2
я комсомолчето колко на сериозно се е взело.

2013.09.27 | 19:21

1
Е то няма накъде да го дискредитират

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини