„Протестна мрежа”: Млякото вече е изкипяло на котлона

  • 26 септември 2013 07:46

  • 2967
  • 3
„Протестна мрежа”: Млякото вече е изкипяло на котлона
©

„Млякото вече е изкипяло на котлона. В момента ситуацията е такава, че има очевидно критична точка на нетърпимост от българското общество”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Асен Генов от „Протестна мрежа”, пред Нова телевизия в предаването "Здравей, България".

Той цитира данни, според които 75% от българското общество работи в тесен икономически партиен интерес в полза на приятелски кръгове.

В сряда от „Протестна мрежа” изпратиха декларация, в която сякаш се припознава политиката на ГЕРБ и на останалите опозиционни партии. По повод декларацията Генов заяви: „Декларацията казва достатъчно ясно, че нашето желание е да се извършат три неща – оставка, предсрочни избори и операция „Чисти ръце”.

Според него е непочтено спрямо тях една партия да се опита да доминира над този протест.

„В това число, ако ГЕРБ и Реформаторският блок приемат фундаменталното искане на протестиращите – операция „Чисти ръце”, скъсване на зависимостите в България, олигархичните и мафиотските зависимости между скрити икономоически интереси и политическата класа и система в България, те са добре дошли да подкрепят протеста”, категоричен бе Асен Генов.

По думите му има няколко болни теми за обществото – „злоупотребата с публичен ресурс, която намира най-ясен израз в концентрацията на публичните средства в една финансова институция, връзката на тази финансова институция с една медийна империя и употребата на голям процент от българските медии като бухалки за разправа с неудобни политически опоненти”.

Запитан дали би поговорил с Бойко Борисов по тези проблеми, Асен Генов бе категоричен, че с лидера на ГЕРБ би говорил едниствено пред камерите.

Като член на „Протестна мрежа” Генов заяви, че очаква да се предложат конкретни политики в различните сектори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2967 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бай Стоян

2013.09.27 | 08:33

3
На този Асен Генов му плаща Джордж Сорос. Не се влияйте от мнението му.
Димо

2013.09.27 | 08:30

2
Абе какви "чисти ръце". Как не го е срам точно този продажен човечец да дава акъли и да се проявява, като моралист!

2013.09.27 | 08:25

1
Никакви "Чисти ръце". "Чисти ръце" се прави, за да се измият ръцете. Народа иска справедливост, а не замазване на бакиите и ако нещата не вървят в тази посока ще има "Народен съд"

Добави коментар

Водещи новини