Кристалина Георгиева е най - харесвана, сочи изследване на "Галъп"

  • 11 август 2011 08:26

  • 2248
  • 8
Кристалина Георгиева е най - харесвана, сочи изследване на "Галъп"
© Булфото

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е с най-висок рейтинг, макар че не влиза в точното определение за български политик. Това показват данните на месечното изследване на „Галъп”, представено в „Тази сутрин” от социолога  Марчела Абрашева.

Еврокомисарят получава подкрепата на 56% от анкетиранит 1000 души, веднага след нея се нарежда регионалният министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с 42%, а челната тройка допълва премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с 40%.

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се радва на симпатиите на 39% от запитаните, а петото място е за кандидата за държавен лидер Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 с 36%. Следват останалите министри според степента на своята известност. В това подреждане няма съществена разлика с предходните месеци, обобщи социологът.

Според нея обаче конкретни прогнози за предстоящите президентски избори не могат да бъдат направени, тъй като липсва кандидат на управляващата партия. „Установеното досега е, че в зависимост кой е кандидатът на ГЕРБ процентът се променя. Във всички случаи има опасност партията да не спечели. Без съмнение обаче Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е най-успешната публично стояща фигура сред останалите министри от кабинета”, коментира Марчела Абрашева.

Данните на изследването показват не толкова промяна, колкото затвърждаване на тенденции. ГЕРБ стабилизира своята подкрепа и се утвърждава като първа политическа сила с около 26-27%. В сравнение с миналото лято обаче партията не е в пиковата си форма от около 35%.

БСП е на отстояние около 7% след управляващите. 38-39% от запитаните обаче заявяват, че не биха гласували, ако изборите бяха днес.

Не особено оптимистични са данните на социолозите за „Атака” и РЗС, които се намират в своята долна мъртва точка, след като загубиха от своята подкрепа в рамките на последните две години. Според данните на изследването при евентуален вот сега, те не биха влезли в парламента.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2248 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
неин студент випуск 1996

2014.01.27 | 19:05

8
Това което помня за нея е че бе много добър професионалист и човек !
ВАВ

2014.01.27 | 19:05

7
КВА Е ПА ТАЯ ВЕ?!?... ПОЧНАХА НИ С ПОДГОТОВКАТА.СЛЕД 24 ДНИ ЩЕ Я ВИДИТЕ КАТО КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ НА "ПУНТА МАРА"/ КАКТО НАРИЧАШЕ Б.Б ИЗВЕСТЕН ВОДЕЩ СЕГА РЕДАКТОР В НОВА ТВ/...ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА.
друг човек от народа

2014.01.27 | 19:05

6
За Кристалина се знае основно, че навремето пишеше учебници по икономикс в тандем с Румен Гечев, който последствие стана министър на икономиката в правителството Жан Виденов (ако не ме лъже паметта). Румен Гечев нон-стоп разправял на студентите си колко е хубаво в Америка, колко са пред нас там и т.н., а после станал министър в червен кабинет, явно за да ни отдалечава от цивилизования свят. Кристалина е работила в Световната банка, а по-късно става и еврокомисар. Май Кристалина си е чист галеник на системата .......... има ли сладки слежбички първо нейното име спрягат, сякаш други достойни няма в тази държава. Интересен въпрос: БИЛА ЛИ Е КРИСТАЛИНА ЧЛЕН НА БКП!?!?!?
избирател

2014.01.27 | 19:05

5
С тия фалшиви социологически изследвания само заблуждават и мътят съзнанието на истинските българи. Кристалина Георгиева била с най-висок рейтинг зависи от коя гледна точка и за какво--че тя абсолютно НИЩО не е допринесла за България-освен за себе си ........
Агенция Хем Би Хем не Би

2014.01.27 | 19:05

4
Абе,коя е тая Порцеланка Кристалинова,никой не я знае откъде се пръкна ,и една година все с най-висок рейтинг...Трябва му сигурно много на Пожарникарчето,за да плаща да и изкарват висок рейтинг...
човек от народа

2014.01.27 | 19:05

3
кои са тези кандидатрат се изкат да са президенти ,изкат да управляват.Нека поне да публикуват автобиография -къде ,какво, с каквос кого ,как, и всичко като СV за работа
Сия

2014.01.27 | 19:04

2
Нека някой от анкетираните каже, що аджеба харесва Кристалина. Какво знае за нея, за работата й.
Сия

2014.01.27 | 19:04

1
Нека някой от анкетираните каже, що аджеба харесва Кристалина. Какво знае за нея, за работата й.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини