Политолог: Днешната позиция на ГЕРБ е странна

  • 25 септември 2013 14:19

  • 1793
  • 2
Политолог: Днешната позиция на ГЕРБ е странна
©

ГЕРБ за първи път са в опозиция и лидерът им не беше депутат. За да разберем генезиса на всяко политическо решение, трябва да е ясно не само кой го взима, но и кой го предлага. Това каза политологът Димитър Аврамов в интервю за БНР.

"Очевидно е, че в партия ГЕРБ политическата отговорност носи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и че вероятно той взима решенията. Със сигурност обаче огромна отговорност носят юристите на партията, като например Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и всички други, които са били в предния парламент и познават детайлите от правилника на парламента и са длъжни да отстояват най-адекватните й позиции, които би имала една опозиционна партия по отношение на вота на недоверие. Намирам днешната позиция на ПГ на ГЕРБ за странна.  Една политическа партия не трябва да се състои от Х на брой депутати, които с наведени глави стоят и гледат да не си развалят хатъра и да бъдат сервилни към лидера си. Според мен те са длъжни да изразяват позиция и ако смятат, че тази позиция може да навреди на партията им е трябвало да го кажат на ръководството си. В ГЕРБ има хора с опит", посочи Аврамов.

"Ако днес ГЕРБ са бойкотирали заседанието, това не означава, че няма да се регистрират утре, нямам идея, но бих казал едно нещо – на ГЕРБ това е първият им мандат в опозиция и ще виждаме, че те ще правят много грешки, както са правили грешки в управлението. Ако те искат да са една качествена опозиционна партия, трябва да овладеят парламентарните механизми, както го правят по-старите партии и затова носят отговорност най-вече хората, които са били един мандат в парламента", обясни политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.25 | 19:47

2
Обаче това не е парламент. Защо да си играят на демокрация?
БОЗДУГАН

2013.09.25 | 19:47

1
Вносителите на вота от ГЕРБ не се регистрират и сами си го провалят ! Фактически с това подкрепят Орешарски ! Пълно безумие гербаджийско !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини