Аню Ангелов: В кадровата политика на кабинета властва реваншизъм (видео)

  • 24 септември 2013 15:01

  • 4836
  • 13
Аню Ангелов: В кадровата политика на кабинета властва реваншизъм (видео)
©

Министър Найденов няма експертиза. Правителството трябва да подаде оставка и заради сектор "Сигурност", и заради липсата на компетентност от сегашния министър. Това заяви Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март на пресконференция.

Министър Ангел Найденов заяви, че няма пари, но ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители, посочи Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Според Ангелов не е правилна предвижданата промяна в условията за пенсиониране на военните.

ГЕРБ ще подкрепи действия на Министерството на отбраната за пълно използване на съвместното българо-американско съоръжени в Ново село. Партията ще подкрепи министър Ангел Найденов в запазване на интегрирания модел на министерството, отбеляза Ангелов.

„Нашето мнение има значение и трябва да бъде изслушвано. Много се говори за експертността на този и предишния кабинет. Като се види, че до мен има генерал, адмирал и полковник, тяхното мнение дали тежи или не, от само себе си се разбира”, заяви депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.

По думите му Найденов е заяви, че ще се купуват нови самолети. Програмата за модернизация на армията е нереална. Не е ясно откъде ще дойдат тези пари - дали от бюджета на армията, или от централния бюджет.

По времето на нашето време завод "Летец" получи сертификат и сегашният военен министър може да се възползва от него, заяви още ексвоенният министър.

По думите му правителството прави политическа чистка в армията и заменя доказани професионалисти с "криминалинки". „Министърът на отбраната декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното. Уволнени са директорът на дирекция Правно нормативна дейност, директорът на дирекция Инфраструктурна отбрана. Отстранен е и директорът на Военни клубове и военно-почивно дело”, каза Ангелов.

Според него с идеята за нова дирекция в министерството се слага начало на края на гражданския контрол в армията. Има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра завари ГЕРБ при идването си на власт, отбеляза Ангелов.

„В редица изказвания се говори, че само 3% се дават за издръжка на сухопътни войски, а останалото било за издръжка на администрацията, което от отчета на МО се вижда, че не отговаря на истината”, отбеляза Ангелов. ГЕРБ ще продължи внимателно да следи действието на ръководството на Министерството на отбраната, каза още той. В кадровата политика властва реваншизъм.

Мненията на началниците и техните заместници в сектор "Сигурност" са били изслушвани винаги много внимателно по време на заседанията ни и мненията им винаги са били взимани предвид, заяви Ангелов.

Не е ясно как ще преживяват държавните предприятия в сектора. Няма решение, нищо не е ясно в сектора, категорични са от ГЕРБ.  Армията не е най-добра в управлението на имоти, заяви Радев. Той каза, че от БСП са заявили, че са по-добри, но защо няма никакъв план за действия, защо не показват, че в действителност са по-добри.

На въпрос дали са сгрешени приоритетите на военното министерство и дали това е следващият вот за недоверие, Ангелов заяви, че оценката на министерството е някъде към 3, а що се отнася за вота - има много министерства, които желаят да се изявяват по тази тема, така че ще следим нещата.

От ГЕРБ отказаха да коментират темата с това, че мандата на Делян Пеевски не е прекратен с думите, че Конституционния съд е независим.

От ГЕРБ са категорични, че в армията има не само руска техника, но и НАТО-вска. Направено е много за приемане на стандартите на НАТО, работим по техните стандарти и няма никакъв проблем един български моряк да отиде, където и е да по-света и да командва един кораб.

Вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че реформата в армията от времето на Димитър Луджев стига само да съкращаване на числеността й и не стигна до структурата на Министерството на отбраната. За първи път при управлението на ГЕРБ реформата засегна и администрацията, и от 1400 души, станаха 770, отбеляза той. Борбата, която трябва да води министърът на отбраната Ангел Найденов, е да защити 1.5% от БВП за отбрана. Почти съм убеден, че няма да може да изпълни тази цел, заяви адмирал Манушев. Той отбеляза положителната работа на Българо-американската комисия за сътрудничество в отбраната. В Германия подготвиха първата ни батальонна група. Това е заслуга и започна истинска промяна в подготовката на военнослужещите, заяви той.

Последвайте канала на

4836 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
000

2014.02.10 | 23:06

13
Точно ти не се обаждай. Досъсипа армията, гербав бастун.
БОЗДУГАН

2014.02.10 | 23:06

12
ДОЛУ Ангелов ! ШУТ на ТИКВАТА Борисов и всички гербаджийски тикви от всякъде , най-вече от МВР! ШУТ и на онова шутче Плевнелиев ! ГЕРБ под 4 % !!!
nov

2014.02.10 | 23:06

10
така като раздаваш шутове наляво и надясно гледай теб някой да не те шутира силно отзад , та заедно с любимите ти комунисти да си отидете в Русия .Долу БКП и комунетата като теб.
nov

2014.02.10 | 23:06

9
така като раздаваш шутове наляво и надясно гледай теб някой да не те шутира силно отзад , та заедно с любимите ти комунисти да си отидете в Русия .Долу БКП и комунетата като теб.
007

2014.02.10 | 23:06

11
Анчо ако те вкарам в някое поделение май Авганистан ще ти се види като курорт.

2014.02.10 | 23:06

8
Още един осран гербер за затвора.
Стоянов

2014.02.10 | 23:06

7
Всички герберски калинки трябва да се махнат от властта ,защото само пречат на правителството.
HHH

2014.02.10 | 23:06

6
Ако герберите останат на власт ще бойкотират новото правителство именно за това трябва да се махнат.
Вълк

2014.02.10 | 23:06

5
Всички гербери трябва да бъдат изметени от изпълнителната власт.
Тонев

2014.02.10 | 23:06

4
Час по-скоро герберите аут от властта това е най-правилното решение.

2014.02.10 | 23:06

2
Аню - манерката от Хасково -прави отчаени опити да защити разни гербери -предатели,за да продължат да пречат на сегашното Правителство и да създават още по-голяма пропаст между България и Русия !!!
Yorri

2014.02.10 | 23:06

3
Колкото по-бързо се освободи новото правителство от старите кадри на Герб, толкова по-добре за страната.
000

2013.09.24 | 20:13

1
Точно ти не се обаждай. Досъсипа армията, гербав бастун.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини