Орешарски: Увеличаваме бюджета на общините за 2014 г.

  • 22 септември 2013 19:57

  • 2292
  • 7
Орешарски: Увеличаваме бюджета на общините за 2014 г.
© Булфото

Бюджетът за общините за 2014 година ще бъде увеличен малко над актуализирания за тази година, съобщи министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на среща с кметовете на 10-те общини от Великотърновска област, цитиран от БТА.

"В момента се опитваме да решаваме най-острите проблеми, свързани с общините, но не можем да решим всички, а проблеми ще има", посочи той. По думите му целта на срещите, които се провеждат с кметове на общини от цялата страна, е да се идентифицират най-наболелите въпроси, свързани с реализацията на бюджета за следващата година. Според него в момента се провеждат преговори с ръководството на НЗОК, за да се предотврати закриването на болници в населените места.

Той уточни, че все още няма готовност за даване на по-големи правомощия на общините. Орешарски посочи, че правителството има визия за дългосрочна политика, но тя не може да се реализира само за четири години и като пример той даде програмата за индустриализация на страната. Приоритет за правителството ще бъде пътят София - Видин, автомагистрала "Хемус" и автомагистрала "Струма", посочи още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2292 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
o&k

2013.09.24 | 08:00

7
Малката но съществена раэлика между Бат Бойко и Орешков еыче първия строеше магистралите с европейски пари,а вторият-със эаеми.При първия квичахте че не ядете асфалт и искахте парите да си ги харчите,а при втория не само асфалт,а и нищо няма да ядете эащото магистралите ще ги плащаме от джоба си!

2013.09.24 | 08:00

6
НЕЩАСТЕН БОКЛУК С БИЗНЕСА ОЩЕ НЕ СА СЕ РАЗПЛАТИЛИ ,ПЕНСИЙ,ЗАПЛАТИ И ЗА ТЯХ НЯМА ПАРИ,А ЩЯЛ ДА УВЕЛИЧИ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНИТЕ ТОЯ ДА НЕ ГИ СЕРЕ ПАРИТЕ ИЛИ ЩЕ НИ ЗАКОПАВА С ОЩЕ ЗАЕМИ.АКО Е ТАКА ДА ГИ ВРЪЩАТ БАБИЧКИТЕ .

2013.09.24 | 08:00

5
Всичко е толкова въздухарско. Но защо пак трябва да чакаме дълго време, за да разберем, че всички проблеми ще си останат:здравеопазването, безработицата, ниските заплати и пенсии? КОЛКО ПЪТИ още трябва да ни лъжат и ние да им вярваме, докато не разберем, че трябват истински, сериозни, конкретни реформи?

2013.09.24 | 00:39

4
Като вярват глупавите пенсионери, малцинства и националисти да теглят кредити от банки. Да видим как ще ги плащат? Нали всичко ще е 6, отивайте! Защо правителство да взима заем, който ще се плаща от работещите? Вие да не би да сте ни плащали нещо?Аз да не съм получил нещо от държавата, че съм длъжен да издържам пенсионер , циганин и лумпен? Плащал съм си като поп и за най-скапано образование и здравеопазване, една трета от доходите ми отиват и сега...за какво точно? Който работи, ще плаща на който не иска да работи, повече от комунизъм е това!
даниел

2013.09.23 | 16:15

3
работим яко в насока Гърция-втора..... Сега сме теглили заем пари се раздават.... насам натам..... Орешарски оправя нещата с пръчица..... но да видим до кога
Ники

2013.09.23 | 11:24

2
Нали не ядяхме асвалт...Ама като прави някой друг нещо добро и трябва да се плюе.

2013.09.23 | 11:23

1
Орешарски е казал на Станишев на юнския пленум на бсп, че не трябва да дават оставка, докато не "разчистим със свои хора и не спрем проверките за белене" и въпреки отношението на хората към дпс те не можели без тях.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини