БСП и ГЕРБ се скараха за ОП "Транспорт"

  • 20 септември 2013 12:38

  • 1538
  • 0
БСП и ГЕРБ се скараха за ОП "Транспорт"
©

ОП „Транспорт“ може да се изпълни на 90% до 2014 г., независимо от опитите на ГЕРБ да объркат изпълнението максимално. Това заяви по време на дебатите за управленската програма на кабинета Петър Мутафчиев от БСП. Проблемът е, че с около 500 млн. ще бъде намалена тази програма и това може да затрудни изпълнението на задачите на кабинета, предупреди социалистът.

Програмата за оздравяване на БДЖ трябва да влезе в сила, за да се спаси дружеството от фалит, каза Мутафчиев. Проблемът с „Български пощи“ също трябва да бъде решен, препоръча Мутафчиев и попита какви мерки предвижда правителството, за да предотврати стачката в пощите.

Изказването обаче предизвика Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, който призова да се увеличат средствата по ОП „Транспорт“, но обвини правителството, че липсват политики за решаване на проблемите в БДЖ и „Български пощи“. Няма оздравяване на БДЖ, не знам дали продължавате да спирате процедурата за приватизация на БДЖ, тъй като това ще окаже изключително негативно влияние върху дружеството, каза Московски.

Няма никаква политика и по отношение на електронното управление, каза бившият транспортен министър. Мутафчиев в отговор каза, че в програмата на управлението нямат място конкретните мерки за оздравяване на БДЖ. Пощите в момента са с 12 млн. лв. загуба, припомни на колега си от ГЕРБ социалистът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини