Пламен Орешарски се отчита пред парламента

  • 19 септември 2013 08:35

  • 1125
  • 5
Пламен Орешарски се отчита пред парламента
©

Очаква се днес премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да направи отчет пред депутатите за първите 100 дни управление на кабинета.

Отчетът първоначално беше насрочен за миналия петък, 13 септември. По-късно стана ясно, че Орешарски ще запознае народните представители със свършеното до момента през тази седмица.

След отчета на премиера пък от ГЕРБ ще внесат и вот на недоверие към кабинета.

Според парламентарния правилник вотът трябва да бъде обсъден не по-рано от 3 и не по-късно от 7 дни след внасянето му. Ако бъде внесено днес, предложението трябва да влезе в програмата на парламента за пленарното заседание следващата сряда или четвъртък.

Последвайте канала на

Novini.bg
1125 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.09.19 | 12:13

5
През близо четирите години на своето управление Бойко Борисов си сменяше мнението по определен въпрос по 10 пъти. С мотивите за искане на вот на недоверие е същото положение. В началото настояваха за цялостна политика, сега искат за министерството на инвестиционното проектиране. По принцип Вот на недоверие се иска за определени политики, а не за едно или друго министерство. От ГЕРБ явно не знаят това или нямат конкретни мотиви, които да убедят и обществото, че те може да имат дори морално право да искат Вот, при положение, че не ходиха над два месеца на работа
Леонсио

2013.09.19 | 12:01

4
Този премиер поне има за какво да се отчита. А не като предишния, дето нещо не направи.

2013.09.19 | 11:35

1
Вярно е. Има да се отчита за Пеевски и 50 други идиотски и нагли назначения. То само Пеевски да назначиш, че и да лъжеш и криеш защо и как си го направил си е едно голямо ....свършване на работа.

2013.09.19 | 12:01

3
Очевидно е, че ГЕРБ нямат намерение да участват в измъкването на страната от кризата, в която именно те в голяма степен я вкараха. Те искат да се върнат на власт на всяка цена и инициираният вот на недоверие е поредното доказателство. Фактът, че те не искат да участват в декларацията за Националните приоритети свързани със справяне с демографската криза, връзката на бизнес с образование, засилване на икономическите механизми в страната, справянето с бедността, очевидно те не припознават в тези приоритети истинските проблеми на страната. Единственият проблем за ГЕРБ е връщане на власт на всяка цена

2013.09.19 | 12:00

2
ОСТАВКА! Кой предложи Пеевски?

Добави коментар

Водещи новини