Сръбският президент пристига у нас

  • 17 септември 2013 13:01

  • 1432
  • 3
Сръбският президент пристига у нас
©

Сръбският президент Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в пристига на двудневно официално посещение в България по покана на българския държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Това е първата официална визита у нас на президента на Република Сърбия Николич, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентите на България и на Сърбия ще обсъдят двустранните политически и търговско-икономически отношения, партньорството на двете страни в рамките на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в ще открият съвместен българо-сръбски бизнес форум.

На 18 септември президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посрещне с официална церемония своя сръбски колега на пл. „Св. Александър Невски“. Президентът Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в ще положи венец пред Паметника на Незнайния войн. На „Дондуков“-2 държавните глави на България и Сърбия ще имат среща „на 4 очи“, след което двете официални делегации ще проведат пленарни разговори. В Гербова зала президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в ще дадат съвместна пресконференция.

В сградата на Българската търговско-промишлена палата двамата президенти ще открият съвместен българо-сръбски бизнес-форум.
На 19 септември сръбският държавен глава ще се срещне с председателя на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и с министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Президентът Николич ще посети Софийската митрополитска катедрала „Св. Неделя“ и Националния исторически музей.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1432 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.19 | 12:23

3
Николич, ти си българският Сидеров !Добре дошъл ,но не се цапай с тоя мухъл Плевнелиев !

2013.09.18 | 08:22

2
те такива вече ще идват!Скоро и Северно Корейския!
Jk

2013.09.18 | 08:22

1
А ще поставят ли нашите въпроса за българите в Западните покрайнини?!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини