Орешарски: Увеличаваме капитала във фонд ФЛАГ с 20-30 милиона евро

  • 16 септември 2013 18:13

  • 944
  • 1
Орешарски: Увеличаваме капитала във фонд ФЛАГ с 20-30 милиона евро
©

За следващия програмен период ще увеличим капитала във фонд ФЛАГ с 20-30 милиона евро. Това обяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 след срещата си с областния управител и с кметове от област Пловдив, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Имаме предварителни разговори с Европейската банка за възстановяване и развитие, която беше тип спонсор на този фонд”, заяви Орешарски. Премиерът напомни, че фондът е бил направен през 2006 г., когато започва цялостният процес на подготовка за усвояване на европейските средства. От своя страна на срещата кметовете поискаха по-голяма оперативност от фонд ФЛАГ, който им служи най- общо като финансираща институция. „Ще направим усилия в тази посока”, добави Орешарски.

Освен усвояването на европейските фондове, той обсъди с представителите на местната власт изплащането на ДДС, необходимостта от по-бързо административно обслужване и поддържането на четвъртокласната пътна мрежа. Тема на разговор бяха и т.нар. държавни инвестиционни заеми, които бяха силно редуцирани в миналия мандат. „Този проблем стои сега, ще стои и в бъдеще, но ще се опитаме да бъдем малко по-гъвкави”, подчерта министър-председателят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.18 | 14:08

1
mafiata ypravliava tia vsichki do edin sa banda izmenici i predateli ,strannoto e che lovko vi manipolirat im viarvate.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини