Даниел Вълчев: БСП няма да направи никакви реформи

  • 14 септември 2013 09:21

  • 3150
  • 8
Даниел Вълчев: БСП няма да направи никакви реформи
©

Реформаторският блок е една платформа, с което ние искаме да кажем, че в България много дълго време се казва изберете нас, за да не дойдат другите, каза в предаването "На светло" с Люба Кулезич по Нова телевизия Даниел Вълчев, бивш министър на образованието от Тройната коалиция.

"БСП казват "гласувайте за нас, за да не се върне Борисов", но така или иначе за мен трябва да има един политически проект, който да бъде достатъчно голям и да казва какво ще се случи в България. Най-хубавото на демокрацията е, че всеки може да изрази свободно какво чувства", заяви той.

Второ правителство в момента управлява, което няма да успее да направи никакви реформи никоя сфера, ние сами трябва да направим промяна. В политиката има ясно разграничителни линии - или си от едната или си от другата страна, каза Вълчев.

"Това което прави едно правителство да е компетентно е дали има волята да промени нещата. БСП няма капацитет и воля за реформи. Според мен няма да се случи нито пенсионна, нито здравна реформа, дори в енергетиката няма да има промени", коментира Даниел Вълчев.

Ценното в Реформаторския блок е това, че има една отворена платформа и всеки може да дойде и да сподели своите идеи обясни той и добави, че не може да се правят важни реформи без да има определен дискомфорт в част от хората.

Даниел Вълчев каза още, че в най-големите формации в дясно има различия, но ако искаш да си лидер трябва да се правят компромиси и да има диалог. Всяка публична личност някои я харесват, други не. Въпросът е, че правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 не може да се справи. 

Според него проблемът в българското общество е сивата икономика и мафията, която властват във всички сфери.

Никой не е получил 17 млн. поне аз не знам. Това са пълни глупости. Така бившият министър на образованието Даниел Вълчев коментира обвиненията на политолога Антон Тодоров, че в началото на '90-те фирмата „Инко“ е източила 17 млн. долара с помощта на „А и В консултинг“, чийто съсобственик е бил Вълчев. Провокацията му беше отправена от водещата Люба Кулезич в ефира на Нова телевизия.

Кулезич пусна на Вълчев откъс от разговор с Тодоров, който нарича бившия министър „Дани Бой“.

„Това, че господинът говори за мен твърде свойски – аз не помня да сме си играли на плажа като малки, аз го приемам като лична обида“, заяви Вълчев.

„Хайде и аз да доведа другата седмица някой да каже какво се говори за вас“, каза той. „Не съм мръсник. Съжалявам, г-жо Кулезич. Съжалявам, че ви разочаровам, но не съм“, категоричен беше той.

Тя, обаче, не се спря и извади документ, от който става ясно, че ген. Атанас Атанасов е платил 15 хил. долара за обучението на сина си в чужбина с пари от „Златни пясъци“ - купени от Иван Костов с парите на Славчо Христов. Така тя искаше да докаже, че Атанасов няма право да се обявява за борец срещу корупцията, след като има такива задкулисни връзки.

Вие сега какво искате? Да сравнява, Атанасов с Борисов ли?“, попита Вълчев. Аз мисля, че г-н Атанасов няма такива връзки. Познавам го. Но не съм аз и не е той човекът, който ще раздава правосъдие. Това правеше г-н Цветанов навремето“, допълни Вълчев.

„Ние искаме да обясним защо това правителство няма да направи реформа. А не като говорим глупости за тоя или оня“, обясни той.

„За някои, хвърлянето на кал може да бъде представено като хвърляне на светлина. Това също не е правилно“, упрекна Вълчев водещата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3150 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
mda

2013.10.22 | 15:06

8
Намери се кой да критикува, до вчера целуваше краката на комунистите и фесовете с предателската си партия, а сега се прави на велик демократ, лицемер жалък лъжлив.
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.10.03 | 21:22

7
Оооо... Ражда се нова "ТРОЙНА" коалиция!Атака отива на боклука и идват КУНЕВА и "Реформаторите",които... Комунистите още сега си опекаха работите.Пита се коя "ТРОЙКА"ни харесва повече сегашната или бъдещата. Българийо ,кой те прокле?
Радо

2013.10.03 | 21:22

6
Експерта Орешко е същият като двамата от Мерил Линч от Ндсв-то прибраха парите и дим да ги няма. Така ще направи, и нашият "експерт" къде са му 250 хилядите работни места и минималната заплата от 1000 лева?

2013.09.14 | 13:36

1
Къде сааааааааааааааааааааааааа??????????

2013.10.03 | 21:21

5
Този реформаторски блок който се заражда е нищо друго а двойник на партии като БСП и ДПС с които може би ще редят новият кабинет след изборите за да не се върне ГЕРБ на власт.
няма няма!

2013.10.03 | 21:21

4
"няма няма да направи" - Майче, пак ли спиш? Тежка ли беше вечерта снощи?

2013.10.03 | 21:21

3
Нищо ново нали и самите БСП са изградена партия от коалиция с други партии.

2013.10.03 | 21:21

2
А ти какви направи?

Добави коментар

Водещи новини