Йовчев: Няма бавене по делата, разследвани от ГДБОП

  • 13 септември 2013 13:29

  • 1548
  • 0
Йовчев: Няма бавене по делата, разследвани от ГДБОП
©

Взети са всички мерки, за да не се блокира дейността на ДАНС, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, в парламентарния контрол. Той даде отговор на въпрос на депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов, Веселин Веселин Вучков и Галина Георгиева относно блокиране на дейността на Държавната агенция „Национална сигурност”, след изваждането на бившата Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” от Министерството на вътрешните работи, и влизането й в агенцията, след приетите преди близо два месеца промени в Закона за ДАНС.

Ципов заяви, че повече от три месеца след скандалната поправка „Пеевски” в закона за ДАНС, не могат да бъдат преназначени служители.

„За да не се затрудни работата в новата структура, бяха предприети мерки. Служителите от ГДБОП запазиха делата, сградите и всички технически средства. Единствено бяха пре-подчинени от министъра на вътрешните работи на директора на ДАНС. Беше направено всичко възможно да не се затрудни работата на ГДБОП”, заяви Йовчев.

„При преназначаване на служителите се отчита, че са държавни служители в МВР. Процесът трябва да завърши до 1 октомври. С прекратяване на дейността на ГДБОП служителите, дали своето съгласие, са временно командировани и изпълняват служба в ДАНС”, обясни министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини