Цветлин Йовчев: Не правим полицейска държава

  • 11 септември 2013 17:26

  • 4524
  • 24
Цветлин Йовчев: Не правим полицейска държава
© Булфото

Всичко, което е правено, което се прави и продължава да се прави, е изключително и изцяло в рамките на закона и е мотивирано от него. Не се притеснявам от нищо. Това каза на пресконференция в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола. Думите му са по повод писмото, с което ГЕРБ сезира европейски институции и партии за репресии от страна на МВР спрямо български граждани.

Йовчев посочи, че „полицейска държава” е термин, който се използва тогава, когато властта с всички средства се опитва да наложи тотален контрол върху всички сфери на обществения живот. „Това би означавало, че министърът на вътрешните работи ще се опита грубо да се намеси в работата на независимата съдебна система, което аз не съм правил и никога няма да направя. Това означава, че министърът на вътрешните работи ще се опита да се намеси пряко в дейността на държавните органи и организации, което аз не съм правил и никога няма да направя. При полицейщина ще имаме прекомерно подслушване и злоупотреба със СРС. Ние намалихме многократно използването на СРС и изградихме мерки за гарантиране на сигурността при тяхното прилагане. Полицейщина и полицейска държава означава, че министърът на вътрешните работи ще злоупотребява със служебна информация и то в такава посока, че да постигне някакви групови или партийни интереси. Никога не съм го правил и няма да го направя, а и не съм член на политическа партия, още по-малко на ръководството. Така че в тази връзка мога да успокоя, че всичко, което правим, ще бъде изцяло и само в рамките на закона”, каза вицепремиерът Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Той посочи още, че за разлика от полицейската държава при правовата държава има върховенство на закона. „В една правова държава е недопустимо да остане без последица, ако някой се опита грубо да нарушава обществения ред, да премахва законно нерегламентирано заграждение, да не изпълнява полицейски разпореждания, да се опитва да упражнява насилие върху други граждани, да влиза в конфликт или сблъсък с полицията или да премахва нерегламентирано дори пътни знаци. Дали този, който го е направил членува в политическа партия или организация или е свързан с някаква група, не би трябвало да оказва значение по отношение на това, което ще бъде предприето срещу него. Така че мога да уверя всички, че това, което правим и ще продължим да правим, ще бъде изцяло в духа на закона. България е правова държава и ще положим всички усилия да остане такава”, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4524 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2013.12.24 | 21:58

24
EI, IOVTCHEV STE TE ZAPOMNIM KATO BIATCH I PRODAJNIK. KOLKO PLASHTATE NA BASHI BOZUZITE VI DA VI PAZIAT OT "NARODNATA LUBOV'" RUSNAZITE SE OPITAHA DA DARJAT POLOVINATA SVIAT V PODTCHINENIE S TANKOVE, GULIATI I POBOISHTA. NE USPIAHA. I TI NIAMA DA USPEESH BRAT MI. KOLKO TI PLASHTAT KOMUNISTI I POMAZI DA GI DARJISH NA VLAST?
Няма смисъл

2013.12.24 | 21:58

23
Да ви попитам господин Йовчев,когато циганите рушат сгради,когато подтискат другите граждани чрез кражби и насилия и се гаврят с българските герои,изграждат нерагламентирани катуни,чупят пътни знаци или не си плащат задълженията и данъците,къде ви е тогава така наречената правова държава господине? Защо тези "хора" не си получават заслуженото?

2013.12.24 | 07:23

19
Защото си делкат краденото с полицаите.

2013.12.24 | 21:58

22
Тоя Йовчев много краде, каква вила си купи и каква кола от както е вътршен министър.
ЯЯЯ

2013.12.24 | 21:57

21
АБЕ,СПИРАХТЕ ЛИ АВТОБУСИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ,ТРЪГНАЛИ НА БУЗЛУДЖА....ЩОТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ СТРАНАТА ,ТРЪГНАЛИ ЗА СОФИЯ--СПИРАХТЕ И ГИ ПРИВИКВАХТЕ ЗА РАЗПИТ...ИСКАХТЕ СПИСЪК НА ЧЛЕНУВАЩИ В ГЕРБ----ЕХ ,МУХЛЬО И ЛЪЖЕЦ СИ ТИ
БУТАЧА

2013.12.24 | 07:23

20
ОТ ТОЯ ЩЕ СТАНЕ САМО ХУБАВ АБАЖУР-АКО МЕ РАЗБИРАТЕ

2013.12.24 | 07:23

18
йовчев пере парите заграбени от тройната.
!!!

2013.12.24 | 07:23

17
Не правим полицейска държава!Ами да сигурно. милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията :)
Нина

2013.12.24 | 07:23

16
1500 полицаи, над 1000 метра ограждения и барикади от камионетки - бехме го виждали по филмите , сега е факт и то в центъра на София...... винаги когато е обявен голям протест .....с полицейски тактики и прегупирания като на война
ЛЮБО АНГЕЛОВ--ГЬОТВЕРЕНА

2013.12.24 | 07:23

15
Типична комунистическа терминология--всичко за благото на човека, всичко в името на човека !!! Лозунг, втръснал от повтаряне през мрачните 45 год. мракобесие !!!
minijup

2013.12.24 | 07:22

14
Йовчев, така като си говориш вярваш ли си би червен боклук. Много сте лицемерни и егоисти. Ти и твоите съпартийци и вашите деца искаш да живеят като лордчета а ние тук да тънем в глад и мизерия въри се шибай някъде глупако тъп. Стига с вашите лъжи взехте вече и вие да не си вярвате. Ела в делиормана да ти е.ем майката кавал.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини