От ГЕРБ обмислят да подадат сигнал до ЕС срещу полицейския произвол

  • 11 септември 2013 12:54

  • 1688
  • 2
От ГЕРБ обмислят да подадат сигнал до ЕС срещу полицейския произвол
©

От ГЕРБ обмислят да подадат сигнал до всички европейски институции във връзка с полицейщината и тормоза срещу протестиращи. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„В момента обсъждаме възможностите от вчерашния призив на протеста – това, което беше входирано в представителството на Европейската комисия в София за полицейщината, за това, което се извършва спрямо мирно протестиращи граждани. Ние обсъждаме вариант да се солидаризираме към това писмо, като Парламентарната група на ГЕРБ и партия ГЕРБ да изпрати до всички европейски институции пореден сигнал за всичко това, което се случва, като сме приложили и можем да приложим снимков материал за това как се събират личните карти от полицейски служители в автобусите на гражданите, които са дошли да изразят своята гражданска позиция", добави той.

Цветанов заяви още, че от ГЕРБ са отворени за стратегическо партньорство с всяка една политическа формация в център дясно от политическия спектър и всяка гражданска инициатива, като Реформаторския блок, която е свързана с протестите за оставка на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и падането на това правителство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1688 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хлапак

2013.09.11 | 17:29

2
Абе, тоя серизоно ли ги говори тези неща?
Pavel

2013.09.11 | 17:29

1
Как не те е срам, Цветанов! Полицейският произвол се вихреше по твое време. Що страх сме брали да не ни спипа полицията я без документи, я в някакво друго нарушение. Можеше да отнесеш цяла нов в районното и да ядеш бой даже. Мизерници!

Добави коментар

Водещи новини