БСП подготвят тайна приватизация на "Български пощи"

  • 11 септември 2013 11:32

  • 2386
  • 4
БСП подготвят тайна приватизация на "Български пощи"
©

Във връзка с разпространена информация за търсене на стратегически инвеститор, който щял "да спаси" "Български пощи" ЕАД работещите 12 хил. души в дружеството настояват БСП да излезе с официална информация за подготвяната в тайна приватизация на държавния пощенски оператор, предава БТА.

Това се посочва в декларация на Синдикалната федерация на съобщенията, представена днес на пресконференция в сградата на КНСБ.

В програмата на партията мандатоносител - БСП, е записано, че "Български пощи" няма да се приватизират, а на 3 септември министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на ни съобщи, че до края на този месец ще бъде определен стратегически партньор, който ще придобие 49 на сто от собствеността на дружеството, се казва в декларацията.

Работещите в пощите настояват да разберат дали затова "Български пощи" повече от половин година се съсипва и се води към фалит. Те питат "дали партията, която в момента управлява и се определя като социална, ще позволи приватизирането на социална фирма с общонационално стратегическо значение за държавата".

Съгласно директивите на Европейската комисия до 1 януари 2026г. "Български пощи" ЕАД трябва да осигурява на бедните всеки ден и във всичките 5 200 населени места най-необходимите пощенски услуги /т.нар. "универсална пощенска услуга"/ в това число и пенсиите на близо 1,5 млн. пенсионери, се припомня в декларацията.

Работещите в пощите настояват за незабавна реакция на партията мандатоносител, за да не се допусне пореден вариант на сделка "тип БТК".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2386 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.12 | 14:44

4
Първо ще има нежен фалит. Така "спасените" пощи ще се подаряват с опция запазване на работни места. Как се казваше този футболист с единствен финт бе?

2013.09.12 | 14:43

3
Гласувахме за Герб защотото предната тройна коалиция правеше тайни сделки,сега пак се върнаха на власт с измами и почнаха да си правят същите далавери!И кажете ми как да вярвам и да дам шанс на Орешарски?!Ще гласувам за Герб докато не видя друга дясна партия,която да ми вдъхва доверие за сега няма такава!Така че крадете драги комунисти докато можете скоро ще сдадете властта мирно или не...

2013.09.12 | 14:43

2
Оставете ги да кра... ъъ, да работят!

2013.09.12 | 14:43

1
Гнусните комунисти ще откраднат всичко

Добави коментар

Водещи новини