Харалан Александров: Единственият проблем за контакти с ГЕРБ е разликата в манталитета

  • 11 септември 2013 09:11

  • 2152
  • 1
Харалан Александров: Единственият проблем за контакти с ГЕРБ е разликата в манталитета
©
Който осъзнае, че подкрепя политиките на Реформаторския блок, с него вече ще може да се говори. Единственият проблем за контакти с ГЕРБ е разликата в манталитета. В момента вратата на Реформаторския блок е затворена за БСП. Не е зазидана, не е заключена, но е затворена, каза социалният антрополог Харалан Александров в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.
 
"В България трябва да се създаде една здрава среда, която да се противопостави на тези процеси на раздробяване и противопоставяне в обществото", допълни още той.
 
Любомир Христов, който бе избран вчера в Гражданския съвет на Реформаторския блок каза, че ако трябва с едно изречение да кажем какво се случва – появява се трето измерение в българския политически блок. Тези, които са се събрали в Реформаторския блок, казват: че искат открито, почтено и честно да предложим реформите, от които тази страна се нуждае и искат да изслушат експертите в отделните области, които биха могли да помогнат за това.

Харалан Александров заяви, че е крайно време да се задават неудобни въпроси: „Един от тях е как се справяме с мафията (имаме такова плашило в България) с политически средства“. Социалният антрополог допълни, че хората от „Отворено общество“ поддържат левите идеи на Джордж Сорос. „Сорос е човек с възхитителен ум, който довършва изреченията ти. Той е смайващо интелигентен“, заяви Александров и допълни, че бизнесменът отдавна е изтеглил инвестициите си от България.

Любомир Христов поясни, че в Гражданския съвет няма лоби на президента Плевнелиев. „Всеки в Реформаторския блок стриктно работи за изграждане на доверието между нас. И това се доказва с почтена работа“.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КАКА

2013.09.11 | 13:13

1
последно- вратата за бсп затворена ли е или е зазидана както каза радан....май само райбер сте сложили-

Добави коментар

Водещи новини