Петър Стоянович: Обмисляме да подпомогнем младите творци

  • 10 септември 2013 14:45

  • 711
  • 0
Петър Стоянович: Обмисляме да подпомогнем младите творци
©

"Обмисляме дали и как да подпомогнем максимално младите кинотворци в България, като отделим в следващата субсидия специална квота за тях". Това заяви пред журналисти министърът на културата Петър Стоянович, предаде БТА.

Той уточни, че тя ще бъде предвидена за млади хора, непосредствено след завършване на тяхното образованието в сферата на изкуството на киното.

"Тепърва ще се изчислява точният размер на квотата, но става въпрос за неколкостотин хиляди лева. Идеята е да бъдат подпомогнати млади таланти в сферата на късометражното кино, които в последствие ще се развиват. Мисля, че това го дължим на младите хора, които към момента са малко по-неуверени от своите по-утвърдени колеги на сцената", добави министър Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Като други задачи в сферата на културата, той открои осигуряването на вече планираните средства за кино и театър, както и покриването на вече направените предварително в минали години разходи за българско кино.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини