Д-р Хасан Адемов: Всяка помощ трябва да се обвързва с труд

  • 10 септември 2013 08:28

  • 3160
  • 9
Д-р Хасан Адемов: Всяка помощ трябва да се обвързва с труд
©

Аз съм убеден, че посоката, в която се движи правителството е обнадеждаваща, каза министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

"Минималната работна заплата трябва да предоставя минимална покупателна способност на най-бедните. Така или иначе трябва да има съобразяване с икономическата ситуация в страната. Моето мнение е, че това трябва да става постепенно. Ако ние успеем да убедим работодателите, че тази стъпка е нужна. Ние ще направим всичко възможно да изпълним предизборните си ангажименти, но първо ще чуем всички аргументи. Ще изчакаме до края на този месец и тогава ще решим дали да увеличаваме минималната работна заплата", заяви Адемов.

"Хората се дразнят от липсата на категорично решение, но докато не приключи отчета за приходите в държавния бюджет, няма да може да се даде отговор ще има ли коледни надбавки на пенсиите. Вероятно ще се търсят решения за получаване на коледна надбавка за пенсионерите от около 50 лева за хората, които взимат до 200 лева. ние сме се спрели на вариант да има по-малко несправедливост, защото справедливост за всички не може да има. Друг вариант е на всички пенсионери по 50 лева, което ще е по-голяма сума, но пак казвам, зависи от бюджета, смята социалният министър.

Според Адемов, правителството има намерение от 1 януари да бъде възстановено Швейцарското правило и това не е единствената мярка, която правителството смята да предприеме в социалната сфера. Има воля това да се случи.

"Увеличението на размера на пенсиите не е единствената мярка за подпомагане на възрастните хора. Такава мярка е достъпът до енергийни помощи, например", обясни д-р Хасам Адемов.

"Проблемите в енергетиката не са от вчера. Според министър Стойнев няма основание за увеличаване на цената на тока, дори има разчети за намаляване на цената, коментира социалният министър анализите за предстоящо увеличаване на цената на тока.

"Аз не искам да деля хората, защото, ако не търсим обединение трудно ще излезем от тази ситуацият, която е в момента. Кабинетът тръгна с подкрепата не едно правителство, което е на малцинството".

"Най-големият проблем в България е не какви са назначенията на правителството, а че икономиката не показва ръст. Чудеса в социалната сфера трудно се случват. Всяка помощ трябва да се обвързва с труд", според Министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3160 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Dani

2013.10.03 | 13:17

9
Така е, избирателите на дпс са ок по отношение на труда, но тези на бсп очакват държавата да ги храни, без да им се налага да работят. Така че, не знам колко ще ги зарадвате с тези идеи:)
вили

2013.10.03 | 13:16

8
Този сайт турски ли е?Може би цялата ни държава е под прикрито турско робство??Отварям сайта ,започва с хасан ,по долу осман,местан,няма вече БЪЛГАРИ!!До каде ще стигнем .......турско българска държава осъществяватсе предсказанията на доган тихомълком си налагат техните идеали.....Браво на Сер....гей,Орешарски ,др.мазолкова.....нн

2013.10.03 | 13:15

7
Хасан е доктор? Разбирам ВУЗ да продаде някоя бакалавърска, ама това е подигравка с образованието.

2013.10.03 | 13:14

6
Всяка година слушаме само дали ще има или няма да има мизерни коледни надбавки за пенсионерите. Нелепа държава. Нелеп живот и за тях и за всички.

2013.09.11 | 21:03

5
Ко!НЕ
....

2013.09.11 | 21:03

4
Хасан е с купена диплома,но е "експерт"и министър.Добре ли е? Да благодарим на "патриота"Психично Волен за издигането на този и още много кадърни ДПС кадри.

2013.09.11 | 21:03

3
А къде е дрисльото любо ангелов????????????????
Радо

2013.09.10 | 15:16

1
Да го питам Бай-Хасан какво стана с минималната заплата от 1000 лева и какъв труд полага държавният служител че взимат големи заплати плюс бонуси?
МИГ-29

2013.09.10 | 15:17

2
за заплатите на държавните служители си напълно прав,както трябва да се реголират и заплатите на всички директори и началник-служби.НЕ ТРЯБВА САМИДА СИ ОПРЕДЕЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ И БОНУСИТЕ ,А ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКЪВ РЕГЛАМЕНТ И ДА ИМ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ М.СЪВЕТ.а за мин.заплата,ще кажа ,че и 100 ев. да я направят,малките фирми няма как да я докарат тази заплата,или ще работят нелегално или трябва да закриват.А В ИКОНОМИКАТА НИ НАД 80% СЕ ЗАМА ОТ МАЛКИ ФИРМИ ДО 50 ЧОВЕКА.ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО БЕЗУМИЕ,КОЕТО ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ,А ЕДИНСТВЕНО КОИТО ИМАТ ПОЛЗА ОТ ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТАТА СА ТЕЗИ ОТ ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО ,ОТ СМЕТОИЗВОЗВАЩИТЕ ФИРМИ,ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ,ОБЩИНСКИ ФИРМИ СВЪРЗАНИ С БЛАГОУСТРОИСТВОТО И ВСИЧКИ КОИТО СА КЪМ БЮДЖЕТА И СА НА МИН.ЗАПЛАТА.

Добави коментар

Водещи новини