Маргарита Попова: Ще имаме успех, когато сме солидарни като нация

  • 07 септември 2013 16:25

  • 1275
  • 1
Маргарита Попова: Ще имаме успех, когато сме солидарни като нация
© Булфото

Град, който е бил люлка на българското Възраждане през 17 век и е дал на страната ни толкова много светли личности, има своето бъдеще и перспективи за развитие. Успехът ще дойде тогава, когато сме солидарни като нация и заложим на просветените умове и на разумните икономически решения.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която посети днес град Чипровци за честванията по повод 325-годишнината от Чипровското въстание, съобщиха прессекретариата на държавния глава. Вицепрезидентът откри в Чипровци национална научна конференция на тема: Националноосвободителните борби през периода 15-19-и век; личност, народ, история.„За да вървим напред, трябва да мислим повече за общото и по-малко за личното“, заяви Попова в словото си при откриването на научния форум.

Вицепрезидентът подчерта, че това е примерът, който българските възрожденци и революционери са завещали на народа ни. Историческото значение на Чипровското въстание от 1688 г., като един от първите организирани опити за отхвърляне на чуждото владичество и възстановяване на българската държавност, също беше отбелязано от вицепрезидента. Пред журналисти Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на подчерта, че задача на държавата е да поддържа жива връзката с историческите български емигрантски общности в Европа и по света. „Всеки тежи на мястото си и много от тези общности са запазили своите народностни традиции и дух. Днес страната ни трябва да създаде условията, които ще ни позволят да работим с тях и да отбелязваме заедно историческите дати, които ни обединяват“, каза Попова.

„Подобно на представителите на други български общности, и българите в Банат, наследници на участниците в Чипровското въстание, поставят пред страната ни въпроса за откриването на български културен институт. Това е естественият начин да съхраним тяхната духовна връзка с България“, посочи Попова. В Чипровци вицепрезидентът присъства на тържествената церемония, с която бе открит паметникът на полк. Стефан Дуньов – участник в Унгарската революция от 1848 г. и в националноосвободителните борби на Италия. „Когато четири държави – България, Унгария, Италия и Румъния – отбелязват делото и живота на един човек, това също ни дава основание да помислим колко много можем да постигнем, когато работим заедно“, отбеляза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на по повод делото на полк. Стефан Дуньов.

Последвайте канала на

1275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Киро

2013.09.08 | 20:40

1
Как да сме солидарни като едните крадат като скъсани от другите?А вие горе си мълчите и си прибирате заплатките!

Добави коментар

Водещи новини