Борисов: Моята сила е в това, че винаги казвам истината и съвестта ми е чиста

  • 07 септември 2013 13:15

  • 16599
  • 154
Борисов: Моята сила е в това, че винаги казвам истината и съвестта ми е чиста
© Булфото

Единственото, което този парламент трябва да направи, е да приеме поправки на Изборния кодекс и нови парламентарни избори. Това каза пред журналист във Варна председателят на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който бе гост на летния университет на МГЕРБ

Според Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е добре да се въведе машинно броене на гласовете. Относно задължителното гласуване на избори, Борисов заяви: "Задължителното гласуване е въпрос, който според мен трябва да се реши с референдум или някакво подобно действие. Аз не харесвам нищо задължително и се страхувам да няма ефект. Има хора, които това много ще ги подразни, има хора, които са „за”, трябва да се намери правилното решение. Според мен политическите партии са достатъчно на брой и хората имат възможност да изберат една от тях по време на избори, важното е да осъзнаваме, че изборите са моментът, в който трябва с гласа си, да кажем за или против дадено управление”.

"Пламен Орешарски не може да си дава оценка, защото той има началници, които му свеждат задачите", каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира оценката 5, която Орешарски даде за 100-те дни управление на правителството. Лидерът на ГЕРБ посочи, че Орешарски е като изпълнителен директор във фирма, в която Бордът на директорите взима решенията. "Това е неговата функция и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и не министрите взимат решения, те се договарят на друго място", посочи Борисов.

На въпрос по отношение на действията на страната ни за бежанците в Сирия, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза: "Доволен съм, че президентът Обама и всички ръководители в Г-20 все още търсят начини и все още няма война. Дано да намерят такъв начин. познавам всички ръководители, всички лидери, които са там, за разлика от Орешарски. Много пъти сме дебатирали заедно, знам че те са разумни хора, дано намерят разумен начин за решаване на проблема, защото ние сме много близо". 

Борисов заяви, че се обмисля възможността парламентарната група на ГЕРБ да поиска вот на недоверие на правителството след 100-те дни управление. Според него "при тази неестествена коалиция" - "Атака", БСП и ДПС, вотът на недоверие няма да мине. Топй допълни, че "Атака" отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало. „Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие", затова се колебая дали да го направя и кога", каза още лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес Борисов отправи приветствено слово към младежите от МГЕРБ – Варна.

Варна е морска столица, но за да стане такава, каквато наистина трябва да бъде, е необходимо да има два мандата кмет на ГЕРБ – това е истината, заяви Борисов. Той заяви, че не веднъж е давал за пример кметовете на София, Бургас и т.н., където нещата вървят много добре. Освен това според Борисов, за да тръгнат нещата в правилната посока е необходимо и правителство на ГЕРБ. „Аз съм убеден, че рано или късно нашите колеги в център дясно и другите партии ще разберат, че ние нямаме избор – дали една партия е средна, малка или голяма, просто трябва всички да се съберем и да свалим това правителство”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че след това народът ще ги задължи да управляват добре. Според Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече има достатъчно кадри, както в ГЕРБ, така и в други десни партии, които са се доказали не само в България, но и в Европа, което е ясен знак, че може да се състави един кабинет, който да работи добре.

Автомагистрала „Хемус” я започнахме с участъка Шумен – Белокопитово, който вече работи, както и участъка при гара Яна, каза Борисов, във връзка със строителството на автомагистрала „Хемус”. Тъй като автомагистрала „Тракия” имаше три лота, имаше одобрение от Европейския съюз, ние я построихме. Помните, че водехме голяма битка с Плевнелиев в Брюксел да я вкараме в Оперативна програма и „Хемус” е факт, и „Хемус” ще стане, така че това, което говори министър Терзиева е пълна лъжа. И за „Тракия” искаха да се строи чрез публично-частно партньорство. Спомняте ли си португалската фирма „Батко и братко”, лъжеха населението по същия начин. Направих ли „Тракия” само с 20% български пари, направих я? Хората в Бургас вече цъфтят, защо да не стане във Врана, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Според него варненци трябва да излязат на протест във връзка с изграждането на автомагистрала Хемус, защото това е достойно за протест. „След Аерогарата варненци ще имат бариера и ще плащат такса, бургазлии няма да имат. Много уважавам гражданската енергия и протестите. През февруари те бяха много активни, но нито им намалиха цената на тока, нито на бензина”.

Ако някъде в света има по-добро управление от това на политическите партии, да ни го дадат за пример и веднага ще го приложим, каза Борисов. Той взе думата след лекцията на политолога доц. д-р Румяна Коларова от катедра „Европеистика” на СУ „Св. Климент Охридски”, която говори на тема „Протестите през 2013 година – бъдещето на партиите и на младите хора в тях. „Аз днес се запознавам с г-жа Коларова, просто се опитвам да не й направя лоша услуга, защото всеки, който ми каже добър ден, бива бичуван в медиите.

Благодаря на фондация „Ханс Зайдел”за помощта, която години наред дава на нашата партия. Това е фондацията, която покани и плаща хонорара на г-жа Коларова. Казвам това за да е ясно, защото живеем в диктаторско време и българите сега имат възможност да видят разликата между глупостите, които говориха за нас, и реалната диктатура. Действително академичното определение за партиите и протестите бе важно за нас, особено думите, че партиите обединяват хората и не ги разделят. В това отношение ние нямаме никакъв грях, защото всяко мое изказване е свързано с това, че ние уважаваме симпатизантите и на БСП, и на Атака, и на всички политически партии, защото в партиите са българските граждани - с различни идеологии, разбирания, те харесват един или друг политически субект.

Аз съм против да се разделят партиите от гражданското общество и неправителствените организации. Ако някъде в света има по-добро управление от управлението на политическите партии, да ни го дадат за пример и веднага ще го приложим. Гражданските сдружения са важни, те са коректив, но управлението на всяка една страна в Евроатлантическите страни става от политически партии и те всички са съставени от български граждани”, каза в речта си Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Ние най-много съжаляваме от това, че г-н Иван Костов и Надежда Михайлова не се разбраха и развалиха „Синята коалиция”. Това отговори лидерът на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос на журналисти каква би била политическата ситуация в момента, ако не бе разбира „Синята коалиция”. Борисов посочи, че ако в парламента е имало друга партия – Синя коалиция или каквато и да било, то тогава ГЕРБ щеше да управлява. „Повярвайте ми – нямаме никакво отношение по тази тема”, каза Борисов.

По отношението на резолюцията на ЕНП, която осъжда отказа на България за прилагане на консервативна фискална политика Борисов заяви, че от там са наистина притеснени, защото има фалирали държави, като Гърция, Португалия, Италия, които са в еврозоната. „Те са задължени да си помогнат. България няма кой да й помогне, ако изпадне във финансова-икономическа криза. 97-а беше много ясен пример – пак управление на БСП, с три долара пенсия и заплата. Ето затова са разтревожени”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Безспорен факт е, че много симпатизанти на ГЕРБ участват в протестите и това е нормално, каза още Борисов. Той коментира използването на автобуси за присъствие на граждани на протестите посочвайки, че винаги е бил против ползването на автобусите за такива цели. Според него, те трябва да се ползват, когато партията има конгрес, семинар или конференция. „Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора.

Моята сила е била в това, че винаги съм казвал истината и затова ми е чиста съвестта. Ние не сме създавали организация на протестите, това което сме разпределили - да се каже на структурите, където имат възможност да дойдат. Те затова са били седем -десет автобуса, когато направихме в зала Арена Армеец предизборния си старт, дойдоха 15 000 души. Виждате, партията има възможност да изкара веднага 15 000 души, но ние не сме го направили. Просто по места по-евтино е било да пратят автобуси, това е направено веднъж заради поискана от нас помощ”, коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той каза още, че в страната се съди с двоен аршин и даде за пример вкараната от правителството група в парламента, която да ръкопляска по време на приемането на бюджета. „А какво е нормално на управляващи да правят протест в защита, думите дори се разминават. Тогава те ни казаха, че поне при едните могат да отидат, а ние при никой, все едно сме изолирани.

Първата политическа сила, видяхте колко е лесно това да се направи - нито е хубаво, нито е важно. Но то дава едно елементарно самочувствие на депутатите вътре в парламента. Ние знаем, че отвън свиркат срещу Атака, БСП и ДПС, има и такива, които и нас не харесват, но основната цел и противник е тази неестествена тройна коалиция. Станишев живее с усещането, че желаното при него е действителност, но не е – той е втори, ДПС са трети, Атака са четвърти. ГЕРБ са първи. Конституцията позволява да се направи подобна коалиция, но не позволява водата и огънят да се смесват и няма как да се смесят ДПС и Атака. Няма логика ДПС да поддържа БСП - това е партията, която е направила възродителния процес. Това са три несъвместими неща, събрани на едно в парламента - затова е цялата енергия. 80 дни ние не сме си позволили нито веднъж да пратим знаме и да излязат хора с надписи на блузите, за да се съхрани протеста”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той определи като безпардонен начина, по който пред дома му са били изпратени платени протестиращи, част от които са били и криминално проявени. „ Полицията и прокуратурата пита кой е организирал рейсовете. Три пъти се обадих на Йовчев и обясних, че нямат разрешение.

Кучетата изнервиха, за себе си проявих характер. Ако бях поканил хора с пълното си право да защитя дома. Хапех си ръката всеки ден, когато петна, шамари, дудуци под строй, когато идваше камерата на ТВ 7 и телевизия Алфа за първото директно включване – преди това си идват протестиращите, паркират от страни и чакат шефа – журналистката, която е на работа. Когато дойде с камерата, се събират, раздават плакати „Бойко на работа”, а вчера, когато си избягаха да ваканцуват и провалиха работата на парламента, една дума нямаше в новините. Това не е ли опит да се направи гражданска война - ако бях поискал помощ от младите и здрави в партията, какво щеше да се случи. На тях всичко им е позволено, защото са узурпирали всичко”, коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той каза още, че ГЕРБ е излязла от парламента именно да покаже на протестиращите, че подкрепя техните действия.

БСП е нереформирана комунистическа партия, сменила си само името, каза Борисов. Той коментира лекцията на политолога доц. д-р Румяна Коларова от катедра „Европеистика” на СУ „Св. Климент Охридски”, която говори на тема „Протестите през 2013 година – бъдещето на партиите и на младите хора в тях”. „Къде е социалдемокрацията в БСП, самият Първанов каза, че това са кланове, непрозрачни, зад тях - олигарси и политически интереси. И в самото им управление и правителство това е така. Говорите за тефтерчето, но се вижда, че дори решенията на комисията изобщо не отговарят на това тефтерче. Изгубихме Искра Фидосова веднага, защото си знаехме кусурите. А те излизат и говорят, че все едно са се родили вчера. За Кутев БСП започва от деня, в който той е дошъл”, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той коментира и целта на протестите през февруари. „Сметките за ток са по-високи и сметките на бензина и дизела са по-високи. Което отговаря г-жо Коларова на вашия въпрос, че ние бяхме свалени с метеж.

От тогава сметките за тока растат, цените на бензина и нафтата също. Няма как да не растат, когато се задава война. Целта тогава не е била намаляването им, а свалянето на нашето управление. Защото то бе единствено, и благодарение на „Ханс Зайдел”, независимо откъм пари. Нашата партия е независима, ние сме получавали помощ от първия ден „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер”, и затова до ден днешен сме независимо от когото и да било. Това не може да го каже никоя друга партия. Решенията на това правителство съм ги взимал аз, заедно с моите колеги министри, не съм допуснал някой да ми каже това решение няма да бъде така. С това трябва да се гордеем. Комунистите имат цяла плеяда добре отгледани социолози и политолози, добре отглеждани и добре захранвани – платени през 20 години назад, които като орли се хвърлят да бранят децата на номенклатурата, червена тогава, които сега са в управлението и управляват партията – БСП.

Те за нас могат да изкарат абсолютно всякакви идиотщини без грам съвест. Как можеш да заподозреш Цветанов за убийство на експерт, верижна катастрофа. Само един експерт ли има в България. В края на краищата има повдигнато обвинение за подслушване, а сега се оказва, че няма експерт, който да го докаже. Става като случая в Костинброд с двойните дъна - има ги автобусите, всеки момент ще ги покажем, аз още не съм ги видял. Това звучи като татко ще ми купи колело, само че друг път. Те си изиграха ролята и внушението за ГЕРБ си остана”, допълни в речта си Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той каза още, че в учебниците на КГБ пише как се прави компромат и как се удря една личност с помощта на медии и организации , за да се дискредитира. „Чакат ГЕРБ да се разпадне. Завчера депутат от ДПС ми показа един жест с ръката си, депутат, който действително мога да го обърна с хастара обратно и с ясното съзнание да го направя. Много съм горд от себе си, горд съм с търпението си, че вече няколко пъти успявам да не отговарям на провокациите”, допълни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Мога да се обзаложа и че Станишев никога няма да получи разрешението от ДПС да строи Белене. Пред аудиторията Борисов попита: „Кое е по-непрозрачно от това, което се случва сега в България. Ако се приеме, че премиерът е оперативният ръководител на страната и носи цялата отговорност, то за втори път това се подменя”. Борисов каза, че ако преди са били Царя, Първанов и Доган, а тогава Станишев е бил подизпълнител, то сега подизпълнителят е Пламен Орешарски. „Оперативната фигура на държавата е този, който трябва да поеме отговорност и решителност. А то - що за измекярска работа – Орешарски премиер, а преди да вземе едно решение трябва да се обади на десет души, за да ги пита – може ли? Аз се чудя с какво достойнство го прави, само му викат премиер, по-добре да ти викат друго нещо”, каза Борисов. Според него всичко това сочи, че управлението е непрозрачно. Борисов каза, че сигурно Сергей Станишев звъни всяка сутрин и дава нареждания на премиера Пламен Орешарски.

Борисов посочи, че ГЕРБ многократно се е съобразявала с мнението и протестите на българите и като пример посочи, наложеният мораториум върху ГМО, връщането на Закона за горите, отказа от добив на шистов газ. Въпреки това, те са били атакувани от определени групи, които са знаели, че няма как тока да не поскъпне и напрежението е ескалирало. Борисов заяви, че е много лесно да се дават обещания, но е трудно те да се спазват и посочи, като пример, предизборните обещания на Волен Сидеров за 1000 лева заплата и т.н. – нещо което към момента не може да стане.

„Аз мога да се обзаложа и че Станишев никога няма да получи разрешението от ДПС да строи Белене и няма да го подпише. И ей така, симпатизантите на БСП, които уважавам искам да бъдат насилвани по този начин, за да разберат на какво са се съгласили. Само, за да може Станишев да е господар”, каза Борисов. Според него това са пагубни процеси, които протичат в обществото, защото не премиерът е този, който взима решения, а ги взимат други хора зад, които стоят икономически кръгове.

Борисов посочи, че хората трябва да си зададат и въпроса – кой всъщност стои зад монополите и припомни, че ГЕРБ са били на власт три години и половина, а монополите не са се появили тогава. По думите му, ГЕРБ могат да се похвалят поне с десет неща, които са направили, като последното от тях е инфраструктурата. „Можехме да излъжем хората и да свалим цената на тока, като задължим НЕК с още 300-400 млн. до юли, но все пак щяхме да свалим цената на тока, но никога не сме си позволявали да ги излъжем. И сега можем да ги излъжем. Искат обаче да ни изкарат, че за три години и половина ние сме създали проблемите. Е не. Проблемът го създаде Белене с над милиард и половина лева и Цанков камък с един милиард лева. Това е, простичко и ясно”, каза Борисов. Според него е важно ако са подаде оставка, това да се случи с достойнство и след това решението да се остави в ръцете хората. Борисов посочи, че за почти четири години управление гласът на хората се е чувал, а сега нищо в страната не работи.

„Сега има избори в Трън. Там е най-ясна битката – други партии няма – ДПС и ГЕРБ. Сега да отидат международните наблюдатели да видят, за какво става въпрос – за страх. И това е проблем, защото когато партиите казват, че не могат да работят заедно с ДПС те им оставят един избор и това е БСП, а тогава всяка една партия трябва да мисли, как точно да преодолее БСП и ДПС заедно, а това е не сложно, а почти невъзможно при една така избирателна активност”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16599 154

Свързани новини

Коментари 154

Добави коментар
гошо

2013.11.11 | 13:21

154
Ако говори истината сигурно няма да има нищо против да мине публично на детектор на лъжата.

2013.11.11 | 13:21

153
БОКО СЪДБАТА НА НДСВ ТА ЧАКА МАЙКА ТИ ДА ЙБА ЕНИЧАРИН

2013.11.11 | 13:20

151
АТАКА изрита ГЕРБ от властта ! Няма власт, няма мъни , няма гербаджийски тикви ! ГЕРБ са под 4 % !
КАНИБАЛААААААААААААААААААААААААААААА

2013.09.08 | 15:19

92
Krum Usainski НЕДЕЙ ДА ИДВАШ ВЪВ ВАРНА ЗАЩОТО НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ИМ ИЗКАРВАМ КАРАНТИИТЕ И ГИ ЯМ !!!!!!!!!!!!!
шамара и ти

2013.11.11 | 13:21

152
ше ядете на круме оная работа хехе и на Бойко даже хехе

2013.11.11 | 13:20

150
ooo,pak stara pesen-avtomagistrali kolko napravil,,,6to ne se prekrasti boiko-tikva na boiko-avtomagistrala,,typanar prost,,

2013.11.11 | 13:20

149
Боко, Боко нито вярвам, нито искам ти да управляваш отново България.

2013.11.11 | 13:20

148
kakvo naglo iz4adie ada,,se nasra ot strax i predade vlasta,,sega si opravi kravnoto i pak lyje,,o6te ima prosti idioti,koito my vqrvat,,,za6to ne my vzemat otkradnati miliardi?toi s tqx se 4yvstva silen,,
ПРДЕРАСОЛЮБЕЦ!!!!!

2013.11.11 | 13:20

147
КОЙТО ЗНАЕ ЗАЩО волен и сер-грй НЕ СА БИЛИ В КАЗАРМАТА, МОЖЕ ДА СИ ОТФОВОРИ ЗАЩО ОБИЧАТ дпс...........

2013.09.08 | 22:18

133
тъпак-научи се да пишеш и тогава коментирай

2013.11.11 | 13:20

146
Браво бойко!!!! само така. На червените им създаде такъв комплекс че само кату прочетат ББ и подскачат.А за нервите им да не говорим вече и дума не става за задръжки. Виж само каква денонощтна мобилизация са организирали в нета. Даввай по едно изявление на седмица и нервната криза им е сигурна.
сам си говоря

2013.11.11 | 13:20

145
б.б. е направил и Туитър-а и Фейсбук-ите, абе какво ли не е направил. Той се е самонаправил дори. Не е чакал комшията да свърши тази работа. А най-прецизно си е направил простотията и наглотията. В Рим мислят да изпързалят Папа-та и , с кой мислите ще го заменят!?

2013.11.11 | 13:19

144
Дръж властта на 13етаж. Само тя ще ти остане. За следващите избори след 4години няма да ви има.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини