Михаил Миков обсъди сирийската криза с Кристалина Георгиева

  • 06 септември 2013 14:31

  • 1259
  • 3
Михаил Миков обсъди сирийската криза с Кристалина Георгиева
©

Председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно се срещна с европейския комисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реагиране при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от теми, свързани с хуманитарните аспекти на кризата в Сирия, както и капацитетът на страната ни да създаде подходящи условия и да реагира адекватно при евентуална по-голяма бежанска вълна. Общо бе мнението, че с повишено внимание следва да се гледа на въпроси като осигуряването на възможности за здравеопазване, образование и оказване на специализирана психологическа помощ, отчитайки факта, че по-голямата част от бежанците са жени и деца. Комисар Георгиева представи пред председателя на Народното събрание активността и предприетите действия в своя ресор и подчерта, че до момента Европейският съюз – комисията и държавите – членки са мобилизирали към Сирия и съседните й държави средства в размер на 1 млрд. и 300 млн. евро, което прави евросъюза най-големият донор в тази криза.

Двамата събеседници бяха категорични, че в тези процеси от изключително значение е доброто отношение на местното население към принудените да търсят подслон извън своята родина. Обсъдени бяха и потенциалните възможности за привличане на средства от европейски фондове за облекчаване на последиците от кризата - в случай на нейното разрастване.
Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно запозна комисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование с приоритетите в работата на 42-рото Народно събрание и заяви, че последиците от конфликта в Сирия са във фокуса на вниманието на парламента и правителството. По време на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с европейските политики в областта на хуманитарната помощ и реагиране при кризи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1259 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.07 | 20:05

3
от тоя само местан и сидеаста са по противни
koma4a

2013.09.07 | 20:05

2
тъп малоумен,каносан,комунистически алкохолик

2013.09.07 | 20:05

1
Михаил Миков обсъди сирийската криза с Кристалина Георгиева- НА ЧАШКА С ОВЧАРСКА САЛАДКА. Резултат няма,само остро главоболие!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини