Ангел Найденов: Очакваме силни послания от ЕС за сигурността

  • 06 септември 2013 13:28

  • 1346
  • 6
Ангел Найденов: Очакваме силни послания от ЕС за сигурността
© Булфото

България е в процес на подготовка за провеждане на всеобхватен национален преглед на сигурността и отбраната, който ще отчете всички съображения и резултати от Европейския съвет през декември тази година. Това каза министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, който участва в започналата вчера неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на Европейския съюз във Вилнюс, Литва, съобщиха от министерството.

В първата работна сесия министрите обсъдиха подготовката на заседанието на Европейския съвет през месец декември тази година, посветено на отбраната. Разгледани бяха въпроси, свързани с повишаване на ефективността и въздействието на Общата политика за сигурност и отбрана, развитието на способностите и укрепването на европейската отбранителна индустрия.

"Променящата се зависимост в отношенията вътрешна-външна сигурност оказват сериозно въздействие върху нашия суверенитет, засилват влиянието и връзките между националните ни отбранителни системи и налагат по-тясна координация и съгласуваност при трансформиране на нашите Въоръжени сили", каза в изказването си пред форума Найденов.

Той подчерта още, че очакванията на страната ни са да се излъчат силни послания за необходимостта от достатъчно инвестиции в областта на сигурността и отбраната.

Според него тези послания биха дали съществен политически импулс на националните дискусии и дебати по отбранителните бюджети, в подкрепа на необходимостта от достатъчен финансов ресурс в секторите за сигурност и отбрана.

Найденов заяви, че България подкрепя идеите за формиране на пакет от стимули, включително финансови, в подкрепа на едно систематично и по-дългосрочно сътрудничество при развиване на ключови за ЕС отбранителни способности.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1346 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.09.07 | 08:48

1
ОЧАКВАМ СИЛНИ ПОСЛАНИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И САЩ, СЛЕД КАТО РАЗКАРАТ АСАД!

2013.09.07 | 15:38

6
Защо ти не се разкараш дупелизецо!

2013.09.07 | 15:37

5
Стига сте го показвали и писали за този спаружен цървул.Ужасен вънщен вид и сто пъти по тъп.

2013.09.07 | 11:56

4
Тоя путуьо очаквал послания от ЕС , а Гърция получава стотици милиарди !
nnn

2013.09.07 | 11:56

3
ангелчо ,ТАЗИ ВОЙНА В СИРИЯ ВИ ОБЪРКА НАМЕРЕНИЯТА ----СЕГА ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ СЪС СЕСТРА ГАЛЕВА С ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ ,ДА ИЗМИСЛЯТЕ НОВИ И НОВИ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ СРЕЩУ ББ И ЦЦ ,ТИ ТРЯБВА ДА МИСЛИШ ЗА СИГУРНОСТТ И ОТБРАНАТА,АКО ИЗОБЩО ИМАШ КАПАЦИТЕТ ЗА ТАЗИ РАБОТА....

2013.09.07 | 11:56

2
тоя кой го излъга че става за нещо тъпанар селски?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини