#ДАНСwithme 83: Краят се вижда (обновена+галерия)

  • 04 септември 2013 19:11

  • 5958
  • 35
#ДАНСwithme 83: Краят се вижда (обновена+галерия)
© Булфото

Близо 400 души са се събрали на протест срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в София. Хората са се разположили от сградата на Президентството до сградата на Националната галерия.

Те скандират „Оставка”, "Червени боклуци" и "Мафия". Полицейското присъствие в района е силно засилено. По-рано по време на протеста Едвин Сугарев представи новата си стихосбирка "Подли времена" пред сградата на Президентството. Протестиращите развяват български знамена, свирят на свирки, тупат на барабани. Част от лозунгите им гласят "Краят се вижда", "Нова конституция”, "Предсрочни избори веднага", "Оставка". Повечето от протестиращите и тази вечер са дошли с колела и домашни любимци. На площад "Независимост" движението е блокирано.

По-рано група протестиращите блокираха и освиркваха служебните входове на парламента откъм бул. „Дондуков” и „Александър Батенберг”. Там течаха заседания на парламентарните комисии. По информация на БТВ е имало размяна на реплики между протестиращите и депутати. До сблъсъци не се е стигнало.

Към 19.40 часа протестното шествие потегли към сградата на Народното събрание. Хората вече са много повече и не спират да скандират "оставка". Носят се много български знамена и участниците в протеста са категорични, че ще продължат с шествията, докато правителството не си отиде.

Към 20.05 часа протестното шествие достигна до сградата на Народно събрание, където имаше други протестиращи, които го очакваха. Сградата на парламента е оградена с метални заграждения, зад които има силно полицейско присъствие. Недоволните скандират „мафия”, „оставка”, „червени боклуци”. Лозунгите им гласят „Не погребвайте държавата ни”, „Пускайте кокала - ще хванем тоягата” и „Червена мафия". Част от протестиращите са облечени в жилетки с надпис "Антиконфликти". Част от протестиращите се отправиха в посока към Орлов мост. Те скандират, развяват български знамена и носят плакати. Полицейското присъствие в района е засилено.

Галерия от днешния протест може да разгледате ТУК.

Някои от протестиращите пред централния вход на Народното Събрание се опитаха да бутнат металните заграждения, зад които е полицията, но полицаите не им позволиха. Друга група от протестиращи се насочват към Орлов мост, към този момент броят на протестиращите е няколко хиляди. Полицейското присъствие остава засилено.

Сред протестиращите има човек, облечен в костюм на пиле. Лозунгите на протестиращите гласят „Един милиард - стига. Оставка.”, „Стига ви толкова, че се задавихте”. Протестиращите продължават да викат „оставка”, да свирят на свирки, свирят на вувузели, развяват български знамена и знамена на Европейския съюз.

Протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 4000 към 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са се отправили към Народното събрание. Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.

Към 21.00 часа движението на Орлов мост е блокирано от протестиращите, като за момента те са около няколко стотин, но от булевард „Цар Освободител” идват към Орлов мост няколко хиляди протестиращи. Преди малко автобус на градския транспорт се опита да премине през Орлов мост, като възникна спор между протестиращите дали да премине, или не. Част от тях почнаха да блъскат по автобуса и да обиждат шофьора, а другата част настояваха автобусът да бъде пропуснат през протеста. Протестиращите се отдръпнаха и направиха път на автобуса и той зави по булевард „Евлоги Георгиев. В района на Орлов мост не се забелязва засилено полицейско присъствие. Протестиращите тук свирят на свирки, вувузели и развяват знамена. Част от тях са насядали по уличните тротоари и по подлезите на метрото.

Към 21.20 часа пред сградата на парламента все още има протестиращи, но голяма част от тях се разотиват, а друга са се отправили към Орлов мост. Някои от протестиращите на Орлов мост са насядали на групички на пътното платно и разговарят по между си, други развяват знамена, не се чуват скандирания и освирквания. Има полицейско присъствие, движението в района остава блокирано.

Към 21.50 часа около 300 души са останали да протестират пред централния вход на парламента. От време на време малки групички хора тръгват в посока на Орлов мост. Движението на кръстовището на булевардите "Цар Освободител" и "Васил Левски" остава блокирано. Недоволните граждани пред Народното събрание тупат на барабани, свирят на свирки, развяват българските знамена и тези на ЕС, и скандират "оставка". Полицейското присъствие зад металните заграждения пред сградата остава засилено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5958 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2013.09.07 | 22:31

35
ВЪПРЕКИ ДАНСИТМИ ПРОТЕСТА ЩЕ УСПЕЕ!
shatterer

2013.09.07 | 22:30

34
Този Сугарев е "замръзнал" в 1990 г.......не знае къде се намира....и кога!

2013.09.07 | 22:30

33
Краят на протестите се вижда ! ГЕРБ на боклука !

2013.09.07 | 22:30

32
Края на герб се вижда
жена

2013.09.07 | 22:30

31
ДОКАТО ИМА ОВЦЕ, ЩЕ ИМА И ОВЧАРИ !!! Работния ден свърши, вземете си 20-те лева и бегайте по кръчмите да градите бъдещето на България, жалки продажници, толкова ли струва бъдещето на децата ви, или бъдещето на Буда е по-важно за вас будалите ?! Само хипотетично : ще свалите правителството, ще качите Тиквоча, ще ни забърка във войната и ще си харчи офшорките някъде, докато тука ще ни разкатаят фамилиите, вече е на живот и смърт ! Но за да го проумеете трябва и акъл, но акъл не се продава. КРАТУНИ ПРАЗНОГЛАВИ, ЖАЛКИ СЪЗДАНИЙЦА

2013.09.07 | 22:29

22
Докато, има жени,ще има и мъже,които да цепят,червените и задници!Само хипотетично,тройната червеногъза, фашизоидна,и обрязана ламя,остава на власт!!Само хипотетично!Идва зима,реално,не хипотетично!Вдигат се цените на тока,горивата,почва глад и мръзнене,не хипотетично и ти другарко,с твоята пълна с комунизъм кратуна,не хипотетично,ще трябва да се скриеш в северна Корея,не хипотетично!Защото,наистина тоя път ще има война,другарко,тук у нас!

2013.09.07 | 22:30

30
Протеста няма да успее
uuu

2013.09.07 | 22:27

6
ще успее червен боклук
Ивайло

2013.09.07 | 22:30

29
400 човека Yeah Right!

2013.09.07 | 22:30

28
Жалка работа :D. Отчаяни са във собствените си лъжи !!! Просто няма какво да предложат :DDD

2013.09.07 | 22:30

27
Do protestirashtite ....Nasila xubost ne stava gospoda protestirashti .

2013.09.07 | 22:30

26
ИПРИТ И ЗАРИН ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА ПРОДАЖНА ИЗМЕТ !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини