Зинаида Златанова: Имаме сериозни проблеми с усвояването на европроектите във водния сектор

  • 04 септември 2013 13:18

  • 2333
  • 2
Зинаида Златанова: Имаме сериозни проблеми с усвояването на европроектите във водния сектор
©

Съфинансирането ще бъде осигурено така, че да не бъдем изненадани с опасността да се плащат от държавния бюджет средства по европроекти. Това заяви по време на парламентарния блицконтрол вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова.

В момента имаме сериозни проблеми с проектите във ВиК сектора по отношение на ДДС. Около 60 млн. евро ще се оскъпят проектите за да може да се подадат апликационните форми по изискванията на Брюксел. Генериращи печалба проекти означава че съоръженията финансирани с европейски средства, трябва да се самоиздържат след инвестицията. В това число се включват и пътищата, които трябва да се поддържат с български средства. За съжаление този въпрос не е бил решен до момента. Самоиздържане означава оскъпяване на услугата, припомни Златанова. В „Околна среда и води" усвояването е едва 11%, припомни вицепремиерът.

В отговор Томислав Дончев каза, че вицепремиерът се е опитала да отговори на нещо, което той не е питал. Според депутатът от ГЕРБ има сериозна опасност от липса на съфинансиране на проектите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.12 | 00:04

2
Така как е зинала дали моа го налапа до ташаците.
БУТАЧА

2013.09.04 | 16:55

1
ДА И СЕРРА У П*УТКАТА НА ТАЯ ПАЧА

Добави коментар

Водещи новини