БСП: България не бива да участва във военни действия в Сирия

  • 03 септември 2013 10:09

  • 1033
  • 6
БСП: България не бива да участва във военни действия в Сирия
© Булфото

Парламентът подготвя позицията си по кризата в Сирия. Депутатът от БСП и член на изпълнителното бюро на партията Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е обяви пред БНР, че не бива да има притеснение, че България ще остане в изолация.

"Безусловно категорично осъждаме всякаква употреба на химическо оръжие срещу цивилно население от която и да е от потенциалните страни, но позицията на БСП е, че България не бива да участва във военни действия в Сирия. Считаме, че трайно решение на този конфликт може да бъде намерено само и единствено по политически път и затова всяка форма на чуждестранна военна намеса е неприемлива преди изчерпване на всички възможни мирни средства за разрешаване на конфликта. Моята лична позиция е, че България трябва да бъде категорично против участие във военни действия в Сирия. Ние сме твърде близо до Сирия. Не зная дали всички си дават сметка колко е близо България до Сирия. Парламентът все още подготвя позицията си по кризата в Сирия", уточни той.

"Живеем в парламентарна република. Позицията на БСП е едно, а съвсем друго е, разбира се, позицията, която ще изработи българският парламент и правителството е задължено за се съобразява с позицията, изработена от българския парламент. Преди да бъде изготвена позицията на НС, тя трябва да бъде обсъдена и в съответните парламентарни комисии", каза Костадинов. Според политика не бива да има притеснение, че България ще остане в изолация. За пример той даде категоричното решение на Великобритания да се въздържи от участие във военни действия там.

Трябва да обърнем внимание на една друга важна позиция, която у нас остава някак си у нас остава не достатъчно коментирана, незабелязана – позицията на Русия и президента Путин. Видни политици в света заявяват, че Русия е абсолютно централна за всяко решение на конфликта.

В навечерието на откриването на есенната сесия на 42-рия парламент Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е коментира и атмосферата, в която ще работят народните представители: "Този парламент, докато съществува, а и следващият парламент, ще работят в една по-сложна среда. Това, което става у нас, не е изолирано от света. Виждате, че вълна от протести залива градове по света по различни причини. Надявам се, че в утрешния и в следващите дни, като минимум, няма да има провокации, защото една от целите на ГЕРБ е именно протестите да свършат работата на политическата партия, да ескалират напрежението и да доведат до предсрочни избори. Борисов не разполага с достатъчно време, на него му е необходимо бързо развитие на ситуацията, от което да излезе, общо взето, невредим".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1033 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.09.03 | 22:36

6
Книгата на разследващия журналист Григор Лилов "Проектът- Бойко Борисов" трябва да бъде издадена минимум в 1 милионен тираж и да бъде прочетена от гласуващите в България! Там всичко е посочено- кой- кой е, от кога Бойко е гласен, кога трябва да бъде активиран, кой стои зад него и пр..! Нищо случайно няма!

2013.09.03 | 19:03

3
Както разпоредят "господарите" ви от Москва, така ще стане, другари !! Докато вие сте на власт, ще изпълняваме височайшите директиви на духовният ви наставник--Путин !!
българка

2013.09.03 | 22:35

5
по-добре Москва, отколкото САЩ !!!

2013.09.03 | 21:46

4
Каква работа има България в Сирия,герберастки мухльо?Ще преследва газовите и петролни апетити на щатските мултикорпорации ли.За едно потупване по гърба сте способни да си дадете гъза да ви чукат до припадък.
Гюро Михайлов

2013.09.03 | 17:18

2
Царе сме на строежите. Построихме огромна стена помежду си през последните месеци. Не знам кой може да бутне тухлите на омразата в едно наистина объркано общество. Гьонсурат, с кви очи Бойко излиза и говори...!!??!! Ако човек се уважава никога не би гласувал за неграмотна мутра...! Сега пък и президентчето се изсили, че и Обама мисли като него!? Ама Путин му скръцна и бараката замлъкна....

2013.09.03 | 15:59

1
имаш някакъв проблем или нещо ти пречи?

Добави коментар

Водещи новини