Ангел Найденов: Няма да участваме в "коалиция на желаещите"

  • 02 септември 2013 08:10

  • 2376
  • 8
Ангел Найденов: Няма да участваме в "коалиция на желаещите"
© Булфото

До този момент няма отправено запитване към България за възможно участие във военна операция в Сирия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

"Ситуацията в Сирия остава сложна, въпреки отделните решения на отделни страни. Драмата в Сирия е пълна и този, който не отчита тази драма, или е напълно неадекватен, или няма човешка чувствителност", добави той.

"На заседанието на Съвета за сигурност в края на миналата седмица отчетохме три възможни сценария за изход от кризата. Един от тях е продължаване на дипломатическите усилия и намиране на политическо решение. Точно този сценарий подкрепя България. Трябва да изчакаме докладите на инспекторите на ООН. Все още няма категорични доказателства за използване на химически оръжия. Вторият сценарий е военна операция със санкцията на Съвета за сигурност на ООН или решение в рамките на НАТО. Третият възможен сценарий е т.нар. "коалиция на желаещите".  Ако става въпрос за ограничен удар с крилати ракети, очевидно е, че България няма да участва, тъй като не разполагаме с необходимата техника. Вариантът "коалиция на желаещите" за момента е абсолютно неприемлив за страната ни", подчерта военният министър.

"Ние гледаме на военното решение като на крайно решение, но като член на международната общност трябва да се съобразим с решенията й. Категорично сме за това, ако е използвано химическо оръжие, отговорните лица да бъдат наказани - независимо дали те са от хората на Башар Асад, или от опозицията. България има съответните мерки и стратегии в случай на военен удар в Сирия. Вече е сформиран и национален щаб. В момента най-голямата заплаха за България е бежанският поток, затова режимът по границите с Турция и Гърция ще бъде затегнат. Ще предприемем и мерки за настаняване на бежанците", каза още Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той посочи, че правителството няма да влезе в новия политически сезон с нагласата за оставка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2376 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.09.05 | 09:09

8
ЩЕ УЧАСТВАТЕ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ! КАКВИТО ВИЕ СТЕ! НО ЗАПАДА И БЕЗ НАС ЩЕ СВЪРШИ РАБОТАТА, А РУСНАЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО. РУСКА БАЗА В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ НЯМА ДА ИМА.

2013.09.05 | 09:09

6
И с какво ще участваш бе, малоумник?!? С ръждивото корито Дръжки?!? Уж Соломончо Паси ни уверяваше, че влезем ли в НАТО лесно и евтино ще модернизираме армията, ама х... Навремето СССР поне ни подаряваха ракети и други глупости да ни замажят очите, ама от НАТОвци нищо не сме получили.

2013.09.05 | 09:09

7
БСП СА РУСКИ ПОДГЛОГИ. ЗАРАДИ СЪВЕТСКАТА БАЗА И СЪВЕТСКИЯ ДИКТАТОР СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИЕМА БЕЖАНЦИ. БСП НЕ МОГАТ ДА ПРЪДНАТ БЕЗ ДА ИМ РАЗРЕШАТ ОТ МАСКВА. БСП ПРЕДАВА БЪЛГАРИЯ!
50на50

2013.09.05 | 09:08

5
Майче, обади се от коневръза!!!! Вземи и ти отношение по темата бе, кобило Галева!

2013.09.05 | 09:08

3
Е тоя път няма. Вместо това ще накара мъжа си да говори. Оставила му е тетрадка, в която е написала какво да му бъде мнението по въпроса ;)

2013.09.05 | 09:08

4
СОЦИАЛИСТИТЕ КАК СЕ ЧУВСТВАТ КАТО ПОДЛОГИ НА ЕДНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА? ВМЕСТО НАРОДА НА СИРИЯ, ТЕ БРАНЯТ ДИКТАТОРА НА СИРИЯ, КОЙТО Е МАРИОНЕТКА НА НАЙ-ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ НА СВЕТА.

2013.09.05 | 09:08

2
Абе КАЛИНКИ, сериозно ли си вярвате, че Асад има интерес да даде повод на Обамата да го бомбардира??!! Аз мисля обратното. Пък и доста народ се съмнява. МИСЛЕТЕ БЕ!!!МИСЛЕТЕ! В римското право има един принцип: Търси заинтересувания! Та питам аз: Какъв е интереса на Асад да си натресе американски бомбардировки? Или "въоръжената опозиция" („Мюсюлмански братя” – клон на „Ал Кайда”) има такъв интерес? Онези дето режат глави с моторни триони, ако не знаете!
Nik

2013.09.05 | 09:08

1
Те не могат да се оправят с кризата в България, а тръгнали иначе да оправят чуждите проблеми.... К'во да говоря повече... Файда ник'ва!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини