Готвим евакуация на българите от Сирия, няма опасност от атентати у нас

  • 30 август 2013 12:59

  • 3651
  • 4
Готвим евакуация на българите от Сирия, няма опасност от атентати у нас
©

България е готова да евакуира българските граждани от територията на Сирия и региона ако ескалацията на напрежението там се повиши. Това заяви министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, след заседанието на Съвета за сигурност към МС.

Първият ни дипломат повтори позицията, че България осъжда употребата на оръжие за масово унищожение. Вигенин изрази надежда, че и с наше участие международната общност няма да допусне повторна употреба на химическо оръжие. Очакваме резултатите от екипа експерти на ООН, които приключват работата си утре. Анализът ще бъде готов до няколко дни, уточни дипломат номер едно. Той призова да се положат допълнителни усилия включително и в Съвета за сигурност на ООН за решение на кризата. Вигенин отново
призова българските граждани да не пътуват към Сирия и региона. Предприети са стъпки за повишаване на сигурността на българските посолства и консулства в региона, както и на служителите в тях.

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен съобщи, че до момента няма отправено искане или запитвате към България за участие в евентуална военна операция в Сирия. Следим ежедневно ситуацията, имаме военно-политическа оценка на събитията и евентуалното развитие на обстановката в Сирия, както и параметрите за евентуално българско военно участие, заяви той.

Найденов обаче уточни, че остава висока вероятността за военен удар. Какви биха били параметрите, продължителността, силите и средствата за него обаче все още не е ясно. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола заяви, че към момента няма данни за пряка терористична заплаха към България. Във връзка с променената ситуация обаче ще се оцени отново и националния план за противодействие с тероризма. Ще се оценяват икономическите и финансовите рискове от ескалация на кризата. Там може да се очаква негативно влияние, но без застрашаване на националната сигурност, уточни Йовчев.

Вероятно ще бъде повишена криминогенната обстановка предизвикана от евентуална бежанска вълна, но това все още е малко вероятен сценарий. Предприет е конкретен план от 11 мерки, който скоро ще бъде оповестен, заяви Йовчев. На територията на град Елхово и Хасково ще функционират специални щабове, които ще създават организация за наблюдение на границата и настаняване на бежанците.

Последвайте канала на

Novini.bg
3651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
skayfish

2013.09.02 | 18:32

4
Анатема на американските и еврейските агресори,който създават хаос и после нападат държавите,които не искат да се подчиняват на техните правила.

2013.09.01 | 22:01

3
Ажхмед бръмбара тогиз упсала ахмед вала.....ханъм манъм вай че рошава.....и грозна......вай....вай ...вай!Извинете!Просто исках да ви кажа....Приятен ден!И....повече усмивки!.......Аллах....маллах......Ко!?Да!!

2013.09.01 | 22:01

2
Изхвърлете арабите, които са тук и не пускайте повече. Не ни трябват тези идиоти, осраха цяла Европа, сега и България да доунищожат.
o&k

2013.09.01 | 10:56

1
Евакуацията с пари от бюджета ли ще се иэвършва?!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини