Зам.-председателят на НСИ Цветан Нанов ще бъде уволнен

  • 27 август 2013 21:42

  • 2792
  • 1
Зам.-председателят на НСИ Цветан Нанов ще бъде уволнен
©

С поста си се разделя заместник-изпълнителния директор на Националния статистически институт (НСИ) Цветан Нанов.

Освобождаването му е залегнало в дневния ред на утрешното заседание на Министерския съвет и е предложение на шефа на НСИ Ренета Инджова.

За заместник-председател е определен Сергей Цветарски. Причина за уволнението са "допуснати от Нанов груби нарушения на закона".

През април Ренета Инджова обяви в телевизионно интервю, че в НСИ има порочни практики по отношение на обществените поръчки, и даде за пример как заместникът ѝ Нанов сключил договор с фирма посредник, купуваща всички самолетни билети за служителите на института. Въпросната фирма купувала билетите на възможно най-високите пазарни цени, пише dnevnik.bg.

Тогава тя каза, че вече седми месец не може да уволни Нанов – първо, защото е на назначение от кабинета, и второ, защото излязъл в болничен и представял фалшиви документи от ТЕЛК.

През юли Инджова се оплака в друго телевизионно интервю, че правителството иска да я освободи след донос срещу нея. "В страната върви пълзяща реставрация, не само на кадри, а и на методи на работа. Доносът срещу мен е, че аз съм извършвала нарушения, а не въпросният ми заместник", каза Инджова тогава и добави, че от нея се очаква да подаде оставка, но тя няма да го направи.

Сергей Цветарски, който ще заеме поста на Нанов, е работил без прекъсване в НСИ от 1998 г. до началото на 2013 г., като последната му длъжност е държавен експерт. В момента е консултант на свободна практика, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се утре да бъде освободен и председателят на Държавната агенция "Архиви" Мартин Иванов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.28 | 19:09

1
Шут на всички гербаджийски боклуци от властта ! ГЕРБ под 4 % !

Добави коментар

Водещи новини