НАП погна Плевнелиев

  • 25 август 2013 06:57

  • 12488
  • 61
НАП погна Плевнелиев
© Булфото

Националната агенция по приходите започна проверка на „Линднер България” ЕООД заради офшорките на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след сигнал на TV7. Данъчните ще нищят дали държавният глава не е плащал данъци чрез пренасочване на големи суми пари към двете си кипърски компании, стана ясно вчера. От приходната агенция не отрекоха информацията, но и не я потвърдиха официално, пише в. Монитор.

В качеството си на управител на голямата баварска компания „Линднер”, действащият държавен глава е пренасочвал големи суми в поне две офшорни компании, регистрирани в Кипър, за да заобиколи плащането на данъци у нас. Изводите са от разследването на ТV7, заради което от приходната агенция са започнали проверката. Според документите, публикувани неотдавна в интернет, „Линднер” работи с две офшорни компании - „Инокс Мениджмънт” и „Белингъм дивелопментс”. Проверка на в. „Телеграф” пък показа, че бившата съпруга на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното – Вероника, е мажоритарен собственик в едната от компаниите, в които държавният глава е налял близо 1 000 000 долара за да отърве данъците.

Според справка в официалния търговски регистър на Кипър макар Плевнелиев да твърди, че разпространените документи са компромат, бившата му половинка се води официален акционер в офшорното дружество. Проверката в българските регистри пък доказа, че макар и официално разведени от години, Росен и Вероника продължават да поддържат бизнес и имотни взаимоотношения. Докато е управлявал различни фирми у нас, настоящият президент е налял чрез консултантски договори милиони в „Инокс Мениджмънт” и „Белингъм дивелопментс”. Само по четири от петте договора с „Линднер”, изпълнени от кипърските фирми, по сметките им са постъпили 830 000 долара, от което през 1999 г. хазната е била ужилена с над 224 000 долара. Това е размерът на налозите, които е трябвало да бъдат платени у нас, но не са внесени в НАП, защото от дружествата са поискали да бъде приложена спогодбата с Кипър за избягване на двойното данъчно облагане.

Имунитетът спасява Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното от разследване за офшорките, но не и „Линднер България”, която данъчните ще проверяват из основи. Ако изнесените в медиите факти се окажат верни, българският клон на баварската компания може да отнесе глоба от 1 млн. лв. за престъпление към бюджета по Закона за административните нарушения и наказания, а също и по други закони в зависимост от това какви данъчни нарушения ще открие НАП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12488 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар

2013.08.26 | 22:49

61
Не знам дали президентът е помак, мисля че е поредната комунистическа лъжа. Но дори да е, какво от това. Но е българин. Сергей не е, Местан също. Нали 30% от коалицията ви са мюсюлмани, изпитвате голяма омраза към тях. Нали и БСП и АТАКА искахте ДПС да се обяви за незаконна. Ето защо коалицията ви е неестествена. Смятате ги незаконни, не може да се понасяте, но сте в коалиция, и им дадохте половин България. Как така? Взаимно се съюзихте с дявола за да крадете.

2013.08.26 | 22:49

60
Този мухъл Плевнелиев се заканва , че нямало да допусне НСО да мине на друго подчинение ?! Б-ия е ПАРЛАМЕНТАРНА , а не президентска република бе,мухльо ! Каквото реши парламента, това ще е , а ти ще изпълняваш като поп ! Какви глупаци на какви длъжности!! УЖАС и безумие !

2013.08.26 | 22:49

59
Никакъв президент не тази плява Плевнелиев , а е един жалък палячо, вреден за България ! Разцепи народа и иска да сваля законно правителство ?! ПРЕДАТЕЛ !

2013.08.26 | 22:49

58
Плъхченцето,офшорното далавераджийче,мухълчето,хюмненцето,крадливото педерастче, малоумното глупаче,чукано по челото от ТИКВАТА Борисов по тв-то,турското ибриче,кукличката на конци,ох на мама кретенското комсомолче,сега взели и го кръстили Плевнокио ! Ужас!Това последното няма да го преживее !

2013.08.26 | 22:49

57
курвю ангелов ,премина действието на хапчетата и пак взе да буйстваш я иди лапни една рязана пишка да се успокоиш

2013.08.26 | 22:49

56
Значи вече не използват Мая Манолова за подаване на сигналчета,а тв7 или по-точно Пеевски и Бареков! Май някой много се е засегнал,че не можа да стане шеф на Данс ;)
мсл

2013.08.26 | 22:49

55
пак пеевска боза публикувате

2013.08.26 | 22:49

54
Тоя анадолец-помак има нужда от сериозно напомняне, че се намира в БГ не в Турция, циганин гаден!!!
ggg

2013.08.26 | 22:49

53
ДА ГО НАБИЯТ НА КОЛ ИЗРУДА МРЪСЕН
Плевнелиев е мафиот

2013.08.26 | 22:48

52
Плевнелиев е по голямя гад и мафиот от Бойко..Този е скрита лимонка.

2013.08.26 | 22:48

51
А кога НАП ще провери станишев,местан,доган,сидеров, манолова и другите разбойници?????
Драгунов

2013.08.26 | 21:21

7
Когато провери първо майка ти за пучи въшки.
Люта чушка

2013.08.26 | 22:48

50
Като разбраха че няма пари, т.е. че няма да им позволят така на воля да си крадат, комунистите се опулиха в парите на Президента ?! Ама много ги бил имал ? Ами има си ги човека ! Негови са си, не ги крие ! Изкарал ги е през немска фирма ! Германската данъчна полиция по тъпа ли е от нашето НАП ? Да не ставаме смешни ! Отделно нито един наш или пък немски закон не е забранявал преводи на пари към офшорни фирми, в ония период когато той е работел с тези фирми ? Така че .... някой пак се опитва да хвърля прах в очите ни, ама няма да му мине номера ! А г-н Пеевски проверяван ли е от НАП за произхода на парите си ? А само той ли е ? Не, тук целта е президента ! Типично активно мероприятие в стил ДС ! Дайте да омаскарим този човек , защото той е ... малко опасен ? ХА, ХА, ХА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини