Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост

  • 19 август 2013 14:25

  • 7333
  • 88
Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост
© Булфото

Вече едва ли има човек в България, който да не е наясно, че една огромна част от протестите в София се плащат. Това каза на пресконференция в Кюстендил заместник-председателят на НС Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя допълни, че има тарифа, по която всеки участник в  протестите си получава възнаграждението за съответния ден.

"Бих казала, че това е една нова форма на временна заетост. И доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести", каза Манолова, цитирана от БТА. "Това е колкото на шега, толкова и истина, защото има едни пари, които са прибрани от хората по незаконен начин, но сега те се връщат при тях под формата на подпомагане", каза още заместник-председателят на парламента.

"Наистина не е престъпление по българския наказателен кодекс да плащаш на протестиращи, но също така е любопитен въпросът откъде имаш пари да плащаш на протестиращи", допълни Манолова и посочи, че нея "платени протестиращи не могат да я спрат да си върши работата". Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на каза още, че от отхвърлянето на президенското вето на практика са спечелили обикновените български граждани и бизнесът. "Бизнесът, защото ще има пари, с които държавата да се разплати с фирмите, да възстановява своевременно ДДС и да се прекрати политиката на Дянков за тормоз и рекет върху българския бизнес", допълни тя. Другият печеливш, според Манолова, са българските граждани, "които разчитат на държавата за подкрепа, особено на прага на предстоящата зима".

Манолова посочи, че депутатите от "Коалиция за България" сериозно са се захванали със законодателна дейност. Освен изборния кодекс се работи активно и по подобряване на закона за референдумите, така, че пряката демокрация да е реално действаща, уточни Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и посочи, че се готвят и законодателни промени в Закона за горите, които да дадат възможност за поевтиняване на дървата за огрев. Работи се по Закона за защита на потребителите, които да подпомогнат българските граждани в неравностойната им битка с монополите, както и по Закона за банките, за арендата, за ТЕЛК.

На практика сме готови с общата част на изборния кодекс, а до 25 август се надявам той да е готов в суров вариант, за да го предоставим на обществения съвет и институциите, които помагат при неговото разписване, каза още Манолова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7333 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар
Досев

2013.08.21 | 15:12

88
Плащанията са започнали много преди протестите. Видяхме, че на лицата на протеста, са дадени по няколко стотици хиляди долара от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. А екоактивиста Тома Белев трябвало да получи 3,5 млн. Лева, за да брои делфини.
Яница

2013.08.21 | 15:12

87
Мая Манолова казва много истини, а това не винаги се харесва. То е ясно, че се плаща.
Nik

2013.08.20 | 19:53

83
Ясно е, че се плаща, ама на такива долни комунистически утрепки! Сега на есен като се приберем от морето, ще видите вие какво се казва протест! Мамицата ви комунисти долни. Както някои казват - МРАЗИМ ви БЕЗПЛАТНО!!!
Z I L

2013.08.21 | 15:11

86
Мая и за проститутка не става,няма визия,но такива като нея може да ги продадем в някоя джунгла на Амазония на канибалските племена срещу бартер,прясно месо срещу диаманти и така да си върнем откраднатите пари от комунягите .......

2013.08.21 | 15:06

85
Ами да, крадоха 3,5 години от народа и е време парите (поне час от тях) да се върнат при народа.

2013.08.21 | 15:06

84
Що се нервим?Всички лъжи, които казва Мая са предназначени за неграмотни, неосведомени, невежи хора - техния електорат.Тъжното е, че ги има. Така че, основният проблем на държавата ни е липсата на просвета.

2013.08.20 | 19:53

82
GOSPODI KAKAV ZINIZAM I NAGLOST. TAZI GNIDA MAIA MANOLOVA E NAI-VISHA FORMA NA KOMUNISTITCHESKOTO PADENIE I IZVRASHTENIE. OBVINIAVAM BALGARSKITE MEDII KOITO OSTE MOGAT DA VZIMAT I DA PUBLIKUVAT NEINI INTERVUTIA. TIA E NIAKAKVO IZTCHADIE OT KOETO I DIAVOLA BI SE SRAMUVAL. VINOVNI SME I NIE TCHE OSHTE GI TARPIM.
аз

2013.08.20 | 19:52

81
Ами открийте най-после тези 250 х. работни места, които обещахте и вече ще имаме не временна, а постоянна заетост. Нагли смешници. Тази нали разправяше, че имало група за мокри поръчки в МВР.Едни хора й казали. Кога най-после тази група ще бъде разкрита. Докога ще чакаме.И най-смешното е, че от тази не зависи абсолютно нищо.
Крум Усийнски

2013.08.20 | 19:52

80
От началото на протестите съм изкарал 3000лв.Да е жив и здрав Борисов,че удържа на думата си и разкри доста добреплатени работни места!!!
ВОЛЯ

2013.08.20 | 18:00

77
ТОЧНО ТИ СИ ПЛАТЕН ЛЪЖЕЦ ЗАЩОТО СИ НЕГОДЕН ПО ДРУГ НАЧИН ДА СИ ИСКАРАШ ПАРИТЕ

2013.08.20 | 19:52

79
Така е. Платени са ....60 дни по средно 5000 по 50 лв. =15 милиона. И сега като през септември ще бъдат по 10 000 човека на ден, просто не ми се мисли как всеки ден ще трябва да давам по половин милион.И понеже правителството нямало да подава оставка, до Нова година ми трябват още 60 милиона. Аз като гледам едно 100 милиона не могат да ми стигнат....Ама надеждата е че все повече хора мразят Мая безплатно.

2013.08.20 | 18:08

78
Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини