Ангел Найденов: Зад днешните протести има политически и икономически интереси

  • 16 август 2013 09:25

  • 1699
  • 16
Ангел Найденов: Зад днешните протести има политически и икономически интереси
©

"Зад днешните протести могат да се видят различни политически и икономически интереси, може да се види много омраза и агресия. Агресията и провокативното поведение са една от посоките, в които се търси развитието на този протест", каза министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7.


Той обясни, че въпросните икономически интереси са свързани с хора от кръга „Капитал”, като част от тях по думите му са хора, близки до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Зад протестите стоят и хора, свързани с предишното управление на ГЕРБ, допълни той.

По думите му, протестите целят повишаване на градуса на политическото и обществено напрежение, търсене на вътрешнополитически и международни реакции като допълнителен инструмент за натиск върху правителството с цел подаване на оставка.

„Ясно е, че няма да се поддадем на натиска, няма да се поддадем на ултиматума. Ясно е, че пред нас в момента не стои въпросът за оставка. Следователно протестиращите търсят някакво друго развитие. В каква посока може да бъде това развитие? За съжаление, към момента се очертава единствено посоката на провокиране на напрежение и на сблъсъци”, каза Найденов и допълни, че не вижда основания да се очаква намеса на армията или въоръжените сили.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1699 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2013.08.17 | 20:20

16
Много добре беше написано в сайта като коментар , че властимащите са наследници на най големите боклуци , комплексари , селяндури и лузери , които идват на власт силово , национализират и крадат.Заради тези боклуци и техните потомци които ни управляват от 60 г. не сме нормална държава.
transformers

2013.08.17 | 20:18

12
Не че нещо,уважавам всички,които постват коментари,рядко пиша,но чакайте малко бе хора 3,5г ни управлява бате ви бойко,женен за цветелинка,а нейната сестра жена на пашата еми айде светнете се,как па един от тея дето сега викат оставка не излезе да викне тогава против ГЕРБ
Кали

2013.08.17 | 20:20

15
Кражбите и обрагването на България не са от 3.5год ,а от 23.Не че съм за Борисов,но се дразня от демагози.БСП+ДПС са били винаги на власт и те са тия които ограбиха българският народ.И сега моля,Борисов от раз си подаде оставка ,а тия провокират гражданска война.Изводите си ги правете сами.Лошото е, че пак същият тоя измъчен народ ще страда.
transformers

2013.08.17 | 20:19

14
В отговор на 12,човек коментара ти е много на място!!,откраднаха много и сега народа живее в глад и мизерия,не ме интересува кой ще управлява,но искам нормален ръст на доходите и замразяване на цените на стоките от 1ва необходимост.

2013.08.17 | 20:19

13
А дали е така. Народа усещайки глада гойто ще е на зима май гледа да се защити.

2013.08.17 | 20:18

8
ИНТЕРЕСИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ЯСНИ ОТ ПЪРВИЯТ ДЕН НА ПРОТЕСТИТЕ : ИЗМИТАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРАДЦИ И МРЪСНИЦИ ОТ ВЛАСТТА И НОВИ ИЗБОРИ--БЕЗ СЛУГИ НА ОЛИГАРСИ, БЕЗ НАЛОЖЕНИ ОТ ДС "ЕКСПЕРТИ" , БЕЗ ДОКАЗАЛИ СЕ МАНИПУЛАТОРИ , ПРОЗРАЧНОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО И ПУБЛИЧНОСТ В РАЗХОДВАНЕТО НА БЮДЖЕТА--ВСЕ ПРИОРИТЕТИ, КОИТО ВРЕМЕТО Е ПОКАЗАЛО, ЧЕ НЕ СА В СЪЩНОСТТА НА КОМУНИСТИТЕ ..

2013.08.17 | 20:18

11
ИНТЕРЕСИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ЯСНИ ОТ ПЪРВИЯТ ДЕН НА ПРОТЕСТИТЕ : ВРЪЩЯНЕ НАГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КРАДЦИ И МРЪСНИЦИ НА ВЛАСТТ И НОВИ ИЗБОРИ--ЗА СПАСЯВАНЕ НА СЛУГИ НА ОЛИГАРСИ, НАЛОЖЕНИ ОТ ДС "ЕКСПЕРТИ" , ВРЪЩАНЕ НА КАЛИНКИТЕ И ДОКАЗАЛИ СЕ МАНИПУЛАТОРИ , ЛИПСА НА ПРОЗРАЧНОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО И ПУБЛИЧНОСТ В РАЗХОДВАНЕТО НА БЮДЖЕТА--ВСЕ ПРИОРИТЕТИ, НА ДЯНКОВ, И.Ф.. Ц.Ц. и Б.Б.

2013.08.17 | 20:18

10
Интересно ми е кой разумен човек би протестирал против корекция на бюджета "Дянков"! Сега ще видим кои са платени и колко са лумпените, които като скандират "ОСТАВКА" в скрит вид ще викат "ЗАПАЗЕТЕ НИ БЮДЖЕТА ДЯНКОВ" и "ИСКАМЕ СИ ОЛИГАРСИТЕ ОТ КРЪГА КАПИТАЛ и Со"
transformers

2013.08.17 | 20:18

9
абе вие добре ли сте бе,от 1-та седмица това правителство му искат оставка я помислете,какво би станало,ако и на следващите правитества(независимо какви),се иска оставка от 1та седмица,малоумни ли сте..?!??? с какво ви ощетиха дадаха на Вальо Златев да направи бензина от 1,80 на 2,60ли или ви намалиха доходите за сметка на цените,по добре те от колкото онзи малоумен шизофреник Б.Б.,как никой не се сети да пита дали бат Б.,случайно не е уволнен от военна служба поради диагноза шизофрения, и да видите кой ви управлява 3,5г,бахти хората
stoiko

2013.08.17 | 20:18

7
Da ne bi da se gotvite da izpratite tankove srestu protestirastite,dr.Najdenov,te nisto drugo neiskat osven rabota i dobar zivot.
РАДОСТ ,РАДОСТ !!!

2013.08.16 | 19:24

6
Абе ,ама защо Ангелчо и Майчето се изявяват по отделно ?! Ми ,то БСП обърнаха и Парламент и Правителство в едно ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО - едни там са женени ,други живеели на "съпружески начала" ,трети имали деца - един от друг ,четвърти са сестри ,пети са братя ,шести са родители и дечица и пр. и пр. Абе - РАДОСТ ! КАКВО ГОЛЯМО И СПЛОТЕНО (ОКОЛО КРАЖБИТЕ) СЕМЕЙСТВО ! ПРОСТО, ДА СЕ ПРОСЪЛЗИМ ОТ УМИЛЕНИЕ !
transformer

2013.08.16 | 13:19

5
Само да уточня,не толерирам тези които са в момента аз самия бях на площада по повод назначението на Пеевски,махнаха го усетиха се че згафиха,мисля че това е начина,при всяка грешка да им се напомня за силата на народа,но иначе другото е шитня и тея дето протестират като ги пита някой ми кво става тр си правителството и какво..?!??,мълчат незнаят милете

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини