Данъчни шефове край морето хвърлиха оставки

  • 13 август 2013 21:09

  • 2704
  • 3
Данъчни шефове край морето хвърлиха оставки
©

Оставки хвърлиха двама данъчни директори край морето. След разговори с изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов териториалните директори на НАП в Бургас - Румен Шарпов, и във Варна - Светлан Петков, решиха да прекратят служебните си правоотношения с НАП, считано от 12 август.

До обявяване на конкурси за длъжността в двете дирекции функциите на териториален директор ще изпълняват Стефан Илчев - зам.-директор на ТД на НАП-Бургас и Тошко Янев - зам.-директор на ТД на НАП-Варна.

И двамата данъчни шефове напускат по взаимно съгласие, научи "Стандарт". "След 21 години стаж в НАП напускам системата. Причините са комплексни, но преобладават личните", каза за "Стандарт" досегашният шеф на ТД на НАП във Варна Светлан Петков. Той дори е получил предложение да бъде назначен на друга позиция, но е отказал. Досегашният началник на НАП в Бургас Румен Шарпов обаче отказа коментар за оставката. Той пое бургаската приходна агенция през 2009 г. Преди да спечели мястото си в НАП, Шарпов управляваше отдела за местни данъци и такси в общината.

Тошко Янев, който поема временно директорското място във Варна, работи в системата на данъчната администрация от 1992 г. Заместваше и след оставката на предшественика на Петков - Иво Генов. Светлан Петков, бивш директор на НАП в Търговище, пое шефския пост на приходната агенция във Варна през декември 2009 г. В конкурс за поста той пребори други шестима кандидати, като в препитванията се включи лично тогавашният финансов министър Симеон Дянков. През март тази година гръмна скандал с ареста на трима данъчни от Варна, срещу които прокуратурата повдигна обвинения за престъпления по служба. Бяха задържани тогава шефът на дирекция "Събиране" Мирослав Монев и две инспекторки от отдел "Ревизии" - Мариана Димитрова и Бехтие Османова, която беше ударила джакпот от 7 млн. лв. в родния си град Кубрат, преди да бъде преместена в НАП-Варна.

Последвайте канала на

2704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.14 | 13:03

3
то всичко май в държавата отива на към surgun

2013.08.14 | 13:03

2
Не Ергюн , а Сюргюн !!!!

2013.08.14 | 13:03

1
Предвиждам новите да се казват Ердал и Ергюн.

Добави коментар

Водещи новини