Борисов: Бавят заседанието на НС, защото не са се спазарили със Сидеров

  • 12 август 2013 13:01

  • 15272
  • 241
Борисов: Бавят заседанието на НС, защото не са се спазарили със Сидеров
© Булфото

Колкото се може по-бързо трябва да има предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция – между "Атака" и ДПС. Това каза в интервю за БНР лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Тези хора нямат моралното право да управляват, те не са първа политическа сила. ГЕРБ е първа политическа сила и аз съм благодарен на българския народ, че е оценил това, което направихме през годините", заяви Борисов. На въпрос дали има информация кога ще се събере Народното събрание, той отговори: "Все още нямаме информация кога ще се събере. Ако тройната коалиция искаше актуализацията на бюджета да стане веднага, днес щеше да има заседание и то да е минало. Нашата цел е да се покаже, че президентът не им е създал проблеми с това вето. И обществото да знае, че те правят тази актуализация само, за да похарчат едни пари. Защото това, което имам като информация е, че приходите в хазната вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджета".

"Депутатите не могат да се съберат за извънредно заседание и няма да има. Това, което ние им поставихме и искахме българското общество да види, че срещу президента бяха изговорени куп лъжи, е безспорен факт. Видяхте, че Законът за бюджета отиде при президента, той го държа малко повече от 24 часа и го върна със своите забележки, което е абсолютно в правилата, в нормите, в Конституцията, във всичко. Ако тази тройна коалиция "Атака", БСП и ДПС искаха да имат такъв актуализиран бюджет веднага, те щяха да свикат в неделя или понеделник заседание и тази тема да приключи", добави той.

По отношение на забележките, които председателят на парламента Михаил Миков отправи към ГЕРБ, Борисов заяви: "Първо с г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен. Президентът Първанов беше 10 години от БСП и аз нито веднъж не съм казал, че той няма право да налага вето, защото е излязъл от друга политическа формация. Чисто прагматично, ако те искаха тази актуализация на бюджета да стане веднага – днес щеше да има заседание и тя да е минала".

На въпрос защо ГЕРБ бърза да има заседание, лидерът на партията заяви: "Нашата цел е първо да се покаже, че президентът по никакъв начин не им е създал проблеми с това вето и още веднъж българското общество да знае, че те правят тази актуализация само за да похарчат едни пари, защото това, което имам като информация, е, че приходите в хазната към този момент вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджетът. Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента".

По отношение на евентуални сближавания с Реформаторския блок, Борисов заяви: Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на избори и в зависимост от резултатите управлява или както казвате, са недостатъчни, оставаме в опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента, и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС.

Борисов каза още, че с никоя партия не са водени разговори. Според лидера на ГЕРБ на протестите има хора от протестите, на които им се плаща, за да протестират срещу ГЕРБ и същите тези протестиращи са стояли и пред дома му в Банкя: "Тези, които бяха при Орешарски, те стояха и пред Банкя пред дома ми и ги гледах на камерите как сутрин идват, раздават им снимките, после ги събират, плащат им в едни коли зад един трафопост. От тези хора ли да се притеснявам и да отговарям, че те не ме харесвали. Аз тези хора не желая да ме харесват".

Във връзка с евентуален вот на недоверие през септември, Борисов заяви: "Това е допустим от закона акт, от който възнамерявам да се възползваме. Още веднъж ще посочим слабостите на това управление. Каквато и тема да се избере, тя е удачна. Според Борисов управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел: Всичко в държавата се върти около това да се намери работа на Станишев".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15272 241

Свързани новини

Коментари 241

Добави коментар
Lyubo Angelov

2013.08.13 | 20:22

241
Ало ало тук е Позитано.. Имаме си новина- Воленчо се проиба. Вече казва се Айше и Местан редовно го ибе.

2013.08.13 | 20:21

240
АТАКА ПАКСЕ НАГЬЗИ НА РЯЗАНИТЕ И БСП

2013.08.13 | 20:21

239
БОИКО,БОИКО,БОИКО,БОИКО,БОИКО,БОИКО,БОИКО,БОИКО
КОМУНИСТЪТ

2013.08.13 | 16:25

221
БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО, БОЙКО МЪРМОРКО

2013.08.13 | 20:14

238
Айде и ТИКВАТА изпуши ! Европа му реже квитанцията ! Това означава ,че янките са се отказали от него ! Чао ТИКВО проста ! РИП !
Пенчев

2013.08.13 | 19:52

237
Бойко, Бойко, кога ли ще проумееш, че в Конституцията не е предвидено да се правят избори, докато резултатът не удовлетвори всички участници.
ataka

2013.08.13 | 19:52

236
borisov-prost pogarnikar

2013.08.13 | 16:21

217
Батман като ГЕРБ!!! ВИНАГИ И ЗАВИНАГИ НА ВЛАСТ!!!
КОМУНИСТЪТ

2013.08.13 | 16:31

235
КОПЕЛЕ...КОПЕЛЕ...ГЕРБЕРАСТКО...
КОМУНИСТЪТ

2013.08.13 | 16:30

232
ЛУД УМОРА НЯМА!КАТО БАТМАН НАЛИ БЕ ГЕРБВЕРАСТКО ИЗ ЧА ДИЕ?

2013.08.13 | 16:31

234
Тиквата газ пикае, че не може да краде и да тегли по 2,5 милиарда на гърба на народа и да се вози като чувал по държавните летателни апарати.
отлошият матрял

2013.08.13 | 16:30

233
Бреи ,луд умора няма --- добре 4е ,Станишката из4езна за малко .Когато трябваше --нашият си играеше на футбол , сега се разработил-да му се 4удиш на акьла.???????????????????????????????
sssss i

2013.08.13 | 16:30

231
ИМАЛИ ОЩЕ ИДИОТИ КОИТО ДАМУ ВЯРВАТ НА ТОЗИ ТЪПАНАР ? ТОЙ ЩЯЛ ДА ОПРЯВЯ БЪЛГАРИЯ БОЖЕ ОПАЗИ ОТ ТОЗИ ТЪПАНАР...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини