Петър Стоянович: Гадаем като в лексикон за срещата между Боздаг и Плевнелиев

  • 12 август 2013 08:16

  • 2541
  • 2
Петър Стоянович: Гадаем като в лексикон за срещата между Боздаг и Плевнелиев
©

Не знам защо медиите не бяха допуснати до срещата. Това е доста сериозен гаф на държавния глава, каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Припомняме, че на 7 август на вечеря-ифтар в Пловдив между Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и зам.-министър председателя на Турция Бекир Боздаг не бяха допуснати представители на български медии. Впоследствие излезе информация, че на срещата Турция си е поискала от България отоманските архитектурни паметници. "Никой официално в България не е получил информация за тази среща. В момента гадаем като в лексикон какво е било обсъждано. Това нещо обаче е уредено още през 1908 г. - имоти, които са били неизползваеми, са останали в българско владение. С това въпросът е приключен. Иначе сме отворени Турция да подпомага финансово опазването на културното си наследство в България", коментира Стоянович. "Естествено, че подобно въпроси могат да породят двусмислени тълкувания или напрежение. Затова ние искаме малко да забавим топката, защото в България има склонност да се търси под вола теле", добави министърът на културата.

Според него само заради него няколко грешни назначения не може да се говори, че кабинетът "Орешарски" се е провалил. Стоянович добави, че се работи активно по Националната програма за култура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2541 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
harama

2014.05.26 | 21:33

2
Nacionalnite predateli ne triabva da se komentirat!!!V momenta ,,niamame,, bulgarski Prezident !!!Moge da e Prezident no ne i na bulgarskiat narod.,,Titlata ne pravi 4oveka,,!!!

2014.05.26 | 21:32

1
Лайнянович, духай комунист гнусен!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини