Филип Попов: Ветото на Плевнелиев е чисто политическо

  • 09 август 2013 11:00

  • 2813
  • 7
Филип Попов: Ветото на Плевнелиев е чисто политическо
©

Ветото е чисто политическо и е насочено срещу политиката на правителството и партиите, които го подкрепят. Тезите на президента за налагане му са абсолютно несъстоятелни и от икономическа и юридическа гледна точка. С това свое действие г-н Плевнелиев не мисли за хората, в чиито интерес е актуализацията на бюджета. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на КБ и член на правната комисия Филип Попов. Той обясни, че не може да има частично вето.

По думите му е трудно и да се обоснове изказването на президента, че ветото е по целесъобразност. "Акцентирането върху социалните мерки и социалното въздействие от това вето се прави с оглед защита интересите на засегнатите хора – семействата на първокласниците, децата с увреждания и други социални плащания, които няма да се случат, в резултат на ветото на президента", каза още народният представител.

Попов поясни, че не се бърза със свикването на извънредно заседание на парламента, защото след грубата намеса в работата на изпълнителната власт от страна на президента, в момента тя трябва да проведе редица срещи и допитвания с всички засегнати страни.

Помолен да коментира дали ще има промени в текстовете на Закона за актуализацията при прегласуването им, след тезите на президента, Попов отговори, че няма реални мотиви и основания за това. „Ако нямаше дълг от 8 млрд. задължения, оставени от правителството на ГЕРБ и толкова "подводни мини" в бюджета на Дянков, нямаше да си говорим за актуализация на бюджета и вето", категоричен бе Попов. Според него най-важното в момента е диалог в полза на хората. Той коментира, че народните представители от ГЕРБ обръщат своята позиция и отказали се веднъж от финансовата политика на Дянков и експертното му мнение, сега защитават направения от него бюджет.

На въпрос дали заседанието на НС ще бъде свикано в седем дневен срок, социалистът отговори, че тълкуването на правилника в юридическата му част е работа на председателя на Народното събрание и той трябва да вземе решение. "Когато бъде свикано заседание от председателя на парламента, всички от нашата парламентарна група ще бъдем на работното си място", заключи той.

Последвайте канала на

2813 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.08.11 | 23:37

7
Уродливи са жестовете им, гласовете, речникът им е скудоумен, тембърът им непоносим: режещият ухото кокоши глас на сестра Галева, мученето на Миков с подлите му лъжи и скритата закана в милиционерският му речник, подобният на пор Станишев с бляскащите очилца тип Берия и лъжливата му увереност когатообхване с две ръце пулта, попипне микрофоните и загъгне с глас, сякаш извиращ от някакво цукало. Поведението на Псидера, което даже не е на пор, а на животното наричано на български скункс, смърдящо с такава страшна сила, че дори в затворена кола смрадта му се усеща на няколко мили от изцъркването на вонящата му секреция. Кожните гънки по остриганата бандитска глава на Делян Пеевски, уродливият наратив на Доган, което може да мине за “висока” лексика само като пример за резоньорство в учебник по психопатология, физическото усещане за очилата пепелянка излъчващо се от Местан, студеното презрение струящо от лоените очи на Митьо Гестапото с което лъже от телевизора, тайно наслаждавайки се на това как успешно е избегнал възмездие за престъпленията си срещу човеците като шеф в Шесто на ДС и дори е станал милионер, а може би и до масон да е додрапал. Или дървеното говорене на Гоце Седефчов и на неговият не по-малко дървен съпартиец от ДС Бригадир Аспарухов. Дори имената им излъчват грозота, звучат някак си като Ръжгева… Трябва ни светлина, имаме нужда от красотата на балерината изящно посочила с шпагата си, (не с шпáгата) към грозотата на скрилите се: Вдигайте си чуковете, сърповете, скудоумието си, петолъчките си и вървете при идолите си начело с Маркс в преизподнята!

2013.08.11 | 23:37

6
ПОЛИТИЧЕСКО Е В СМИСЪЛ, ЧЕ Е В ПОЛЗА НА ПРАВИЛНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА.
Бай Данчо

2013.08.11 | 11:30

1
В този парламент пълен с лъжци кой може да каже коя е правилната за България политика.Както виждам ти или си много компетентен или си от платените драскачи осиращи всеки коментар.
сега

2013.08.11 | 23:37

5
Събудете се бе хора,изпълзяха от всякакви дупки знайни и незнайни да защитават тройната крадлива и лъжлива неправилно самоназначена коалиция

2013.08.11 | 23:37

4
Актуализацията не е в полза на хората, а е подготовка за кражба но 500 млн. лева в тъмнината. От вас искат да кажете за какво ще ги похарчите, а вие не можете. Защо? Защото се каните да ги откраднете, както постъпвате през последните 20 години и резултатът е днешното състояние на България. Вие я доведохте до това дередже! ВЪН ВЕДНАГА предатели и крадци, преди да е пламнало!

2013.08.11 | 23:37

3
Президентът не даде да ви дадем 28 лв. скъпи инвалиди! Този лош чичко Президента не даде да ви дадем 100 лв. скъпи първокласници! Нагли, нагли, нагли, нагли, нагли, нагли, нагли, нагли, нагли, нагли! Повръща ми се, повръща ми се от толкова тъпотия! ОСТАВКА! Аз поемам отговорността, че днес точно инвалидите няма да получат 28 лв., колкото струват гащите на Нинова!

2013.08.11 | 12:07

2
Др.Попов помните ли че още в началото като направихте далаверата с мутрата Пеевски,президента тогава ви каза че снема кредита си на доверие от троината ви коалиция.Това беше по-лошо и от политическа игра.

Добави коментар

Водещи новини