Шефката на Агенцията за закрила на детето: Не съм политически назначенец

  • 07 август 2013 08:43

  • 1783
  • 5
Шефката на Агенцията за закрила на детето: Не съм политически назначенец
©

Не се чувствам като политически назначенец. Това би означавало да съм част от някоя от управляващите политически сили, но аз не членувам в тях. Аз съм експерт, работила съм и в екипа на омбудсмана. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия новият директор на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

"Искам да запазя агенцията от политическо обвързване. Не можем да обвържем децата политически", добави тя. Жечева обясни, че през 2002 г. е била освободена от агенцията от Лидия Шулева не с професионални, а с икономически мотиви. "Срещу мен обаче не е повдигано обвинение по какъвто и да е повод", уточни новата шефка на Агенцията за закрила на детето. Тя добави, че ако агенцията загуби европейски пари, отговорност  за това ще носи бившето ръководство, тъй като има забавени проекти.

Жечева посочи, че дъщерята на Нора Ананиева - Ана Ананиева, е назначена с министерска заповед за зам.-директор. Така по думите й е назначен и бившият директор на агенцията Калин Каменов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1783 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПОВДИГА НИ СЕ ОТ ТАКИВА

2013.08.08 | 13:42

5
СЛУШАХ ТОЗИ ЕКСПЕРТ-БОКЛУК ОСВОБОДЕН ЗАРАДИ НЕМОРАЛНИ (но законно) СЛКЮЧЕНИ ЗДЕЛКИ ЗА НАЕМ НА СГДРАДИ ОТ БЮДЖЕТА(нащите пари от данъците).
NS

2013.08.08 | 13:42

4
Ясно е, че има длъжностни лица, които могат да бъдат сменяни при встъпване в длъжност на ново правителство. Когато обаче започва да се мрънка, че подобно назначаване не било точно такова, значи работата не е чиста. В добавка Е.Жечева изказа куп неясни бърканици по повод определената й заместничка. Опитът на Жечева да съпостави К. Каменов и А. Ананиева беше неоснователен, грозен и добре че се намесиха водещите; иначе щеше да стане гротескно. Следващият въпрос е за използването на хората, които очевидно имат капацитет да работят в тази и други сфери. Изключването им от процеса е признак за управленска немощ и бездарие. Е, и за други неща, като корупционна нагласа.
кражбата - чиста печалба

2013.08.08 | 13:42

3
Не ,не си назначена . И ти ,като X.Адемов ,си сложен човек ( знаем и кой ,и защо те е сложил). Ама - нали трябва да се краде - кого друг да сложат ?!

2013.08.08 | 13:42

2
Оставка! Нищо не се прави в образованието, който е най-важния сектор и е поверен на една неспособна за реформи женица.
А каква си?

2013.08.08 | 13:42

1
Кой те назначи? Кога? Защо теб? На мястото на кого? Как го уволниха? Защо? Наистина ли мислиш, че някой ще ти се хване? Нас за какви ни мислиш? Стой си там, кради, трепери какво ще стане, като изритаме Сер Гей и Местан Бей, но не ни будалкай! То кой ли ти обръща внимание, освен твоите хора? Вие май си вземате на сериозно.

Добави коментар

Водещи новини