ГЕРБ: Депутат от ДПС заплашва служители в Гърмен

  • 06 август 2013 09:53

  • 4756
  • 23
ГЕРБ: Депутат от ДПС заплашва служители в Гърмен
©

Политическите уволнения в цялата страна продължават поголовно. Очевидно управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака ще използват парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията. Това се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до novini.bg. Политическата метла в момент, когато изпълнителната власт няма възможност да бъде подложена на парламентарен контрол, разкрива в пълни размери политическото безочие на новото управление.

"Поредното доказателство за това са вихрещите се с пълна сила политически уволнения в Благоевградска област. Наред със смените в администрация в областния град, коалиционните партньори от БСП и ДПС не пожалиха и малките общини. След 21 години стаж в социалната система, чрез смазващ политически натиск Вили Цветкова е принудена да напусне позицията си „старши-експерт“ в Бюрото по труда в Община Гърмен. Служителката е лично заплашвана от доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев, че ако не напусне, той лично ще се разправи с нея, защото работела за ГЕРБ. Натискът срещу Цветкова започва още след местните избори, когато Ахмед Башев печели кметското място в Гърмен", посочват от ГЕРБ.

Също по политически причини без никакво предизвестие е уволнен и директорът на Държавното ловно стопанство в Община Сатовча Пламен Поюков. След 22 години стаж в системата на горските стопанства и след като постига най-добри приходни резултати в цяла Югозападна България, Поюков е уволнен без никакво предизвестие и без нито един посочен мотив за освобождаването му. Очевидно е, че за БСП и ДПС професионализма и резултатите на служителите нямат абсолютно никакво значение. Политическата наглост и апетитът за власт толкова много са заслепили новите управляващи, че уволняват поголовно по политически причини дългогодишни служители и експерти, които са работили дори по време на тяхното управление.

От ПП ГЕРБ категорично настояваме правителството да спре политическите уволнения в цялата страна. Призоваваме изпълнителната власт да спре репресиите срещу дългогодишните експерти и обезкървяването на държавната администрация. Предупреждаваме, че подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европейските проекти и са сериозен риск, който може да компрометира усвояването на европейските средства.

Последвайте канала на

Novini.bg
4756 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2015.06.03 | 10:48

23
Що да не плаши? ДПС от 10 години вече еднолично управлява държавата.
Уволнен

2015.06.03 | 10:48

22
Герберите май не помнят какво направиха когато взеха властта, но сега тъпкано им се връща и така трябва да бъде.
симо

2013.08.29 | 19:37

13
Да го дуухашш тъпак, сигурен съм , че си бил и ти калинка, но мъжка!!
Исаев

2015.06.03 | 10:48

21
Както дойдоха кадрите на Герб в властта така ще си отидат с викове колко сме велики и без нас не може. Да ама може калинки и сега ще дойдат по-кадърни и можещи.
Krur

2015.06.03 | 10:48

20
Mръсно мекере!!! Нож за такива свине!!!
годо

2013.09.30 | 08:58

19
Малко е смешно да наричате хора с 21 и 22 години трудов стаж по специалността "калинки", реваншизма не води до нищо хубаво!
Пачилък

2013.08.29 | 19:39

18
Такъв им е манталитета на кертиците и планинските лъвове. Много са мазни когато са отдолу и стават изключително брутални, когато изпълзят. Каквото и да си говорим имат повреден ген!

2013.08.29 | 19:38

17
Този А Башев ако е отишъл в Турция през 1989г и защо се е върнал връщаш ли се обратно в България значи приемаш българските закони и оставаш подчинен на тези закони

2013.08.29 | 19:38

16
Нямаме закони,това ни е проблема.

2013.08.29 | 19:38

15
Халил Ергюн Али Ръза Текин Главата на семейството, женен за Хайрие. Има 5 деца. Гювен Хокна Хайрие Текин Съпруга на Али Ръза. Бенну Йълдъръмлар Фикрет Текин Най-голямото дете в семейство Текин, гордостта на баща си, съпруга на Тахсин, мащеха на трите му деца и майка на Умут.Баща и съжалява,че е позволил да се ожени. Дениз Чакър Ферхунде Гювен Съпруга на Шевкет (1-2 сезон) и Митхат (4 сезон). Любовница на Левент Тунджел (2 и 3 сезон). Фахрие Евджен Неджля Текин Дъщеря на Али Ръза и Хайре. Любовница на Оуз (1 сезон), съпруга на Джем (3-4 сезон) и Али (4 сезон). Толга Карел Оуз Айхан Съпруг на Лейля (1 сезон), любовник на Неджля (1 сезон) и Джейда (1, 2 сезон). Става съпруг на Джейда (3-5 сезон) има дете от нея - Каан, любовник на Лейля (3-5 сезон) и момиче от нея - Аху. Малко след раждането й, той бива предаден на полицията за убийството на Сейфи и го прострелват фатално. Дженер Куртаран (1-3 сезон) Хасан Кючукчетин (3-5 сезон) Шевкет Текин Съпруг на Ферхунде (1-2 сезон), единствения син в семейство Текин. Гьокче Бахъдър Лейля Текин Дъщеря на Али Ръза и Хайрие, съпруга на Оуз (1 сезон), по-късно негова любовница (3-5 сезон), психично нестабилна след събитията от 1 сезон до края на втори. Седа Демир Седеф Дъщерята на Нехир, която е влюбена в Шевкет. Шебнем Чичели Айше Най-малкото дете в семейството. Ахмед Сарачоолу Тахсин Башсой Съпруг на Фикрет (1-5 сезон). Гюлер Йоктен Джеврие Злата свекърва на Фикрет.Тя само мърмори и се опитва да убеди Тахсин,че Фикрет му изневерява,защото я мрази Башак Сайан Джейда Съпруга на Яман (1 сезон) и Оуз (3-5 сезон), майка на детето на Оуз. Ерен Балкан Гюлшен Най-добрата приятелка на Ферхунде. Мустафа Ашкиран Митхад Кара Собственик на къщата на Али Раза (3-5 сезон) Бедиа Енер Нехир Майка на Седеф, най-добра приятелка на семейство Текин. Нихат Алпту Алтънкая Левент Тунджел Годеник на Ферхунде (2-3 сезон), притежава фирмата, в която тя работи
Rico

2013.08.29 | 19:37

14
А помните ли когато дойдоха Герб на власт как всички си слагаха портрета на вожда по бюрата и това беше задължително, а сега кадри на партията на Бойко заедно с неговите портретчета по домовете и по-бързо, че няма време вашето вече изтече.

2013.08.12 | 10:15

12
ТОЗИ БАШИБОЗУК АХМЕД БАШЕВ ОТЪРВА ЗАТВОРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОДАЖНИТЕ СЛЕДОВАТЕЛИ И СЪДИИ . ИНАЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОТНЕСЕ ПОНЕ 5 ГОД . ЗА НАСАЖДАНЕ НА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ !!!!!

Добави коментар

Водещи новини