Михаил Миков: "Докога ще издържите?" не е сериозен въпрос (видео)

  • 05 август 2013 11:09

  • 14673
  • 57
Михаил Миков: "Докога ще издържите?" не е сериозен въпрос (видео)
©

42-то Народно събрание (НС) започна работа при безпрецедентна обстановка - на натиск и много високи обществени очаквания. Въпреки това за първата сесия парламентът успя да приеме редица закони, свързани пряко с живота на обикновения човек. Това каза на пресконференция председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, на която отчете първите два месеца от работата на парламента.

"Част от тези закони бяха обещани още през февруари на Консултативния съвет за национална сигурност. Оказа се, че намалението на цената на тока е възможно. Не бива да забравяме и увеличението на помощите за деца и онези мерки за корпоративното подоходно облагане, свързани с младежката безработица - възможността да се отпускат стипендии и те да се приспадат от облагаемата печалба", добави той.

По думите му за разлика от предишното Народно събрание, през тази сесия парламентарният контрол е бил доста по-засилен. Миков заяви, че след ваканцията ще бъде увеличен експертният състав на администрацията на парламента. "Необходимо е да се възстанови дейността на Съвета по законодателство, където ще бъдат поканени експерти по теория и практика, както и стажантската програма на парламента. Ще бъде изградено и звено, което да извършва мониторинг върху приемането законодателство. Есента ще започнем с изключително динамична законодателна програма. Поне 12 са законопроектите, които кабинетът ще разгледа през месец август и те ще бъдат внесени в НС. Смятам, че най-важен е Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Срещу него сигурно ще има определена съпротива. Ситуацията обаче, в която само големите играчи вземат поръчки, трябва да бъде променена и в тях да бъде включен малкият и среден бизнес. През есента ще има и усилена работа по държавния бюджет за следващата година", посочи председателят на Народното събрание.

"Надявам се, че и през следващата сесия министър-председателят и министрите регулярно ще се отчитат пред парламента. Обществото има нужда от това", посочи Миков. Той заяви, че не се притеснява от евентуалното отсъствие на парламентарни групи от пленарна зала след ваканцията. "Притеснението не трябва да е присъщо на политиците. Смятам, че ще има отговорно отношение от страна на всички политически партии в НС, включително от ГЕРБ. Всяка партия и всеки народен представител, който участва в изборите, носи своята отговорност и не може да избяга от нея. Смятам, че всеки ще оцени тази отговорност и ще участва в работата на парламента, за да отговори на очакванията на тези хора, които са гласували за него", заяви председателят на парламента.

"Натиск заради самия натиск не може да бъде повод за отказ от мандат. Натиск за наболели проблеми, трупани с години, за социални проблеми - такъв обществен натиск е здравословен. Иначе априори поставяне на въпроса "Докога ще издържите?", мисля че не е сериозен в условията на демократично общество. Когато остракизмът надделява във вземането на решения, това значи, че сме твърде далеч от съвременната демокрация. Ние имаме своите кадрови грешки, но това не означава, че не трябва да има промени в администрацията, за да работи тя по-добре. Ние не се страхуваме от предсрочни избори. Само че след тях някой да не е пак недоволен", посочи още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в коментар на продължаващите над 50 дена протести срещу кабинета "Орешарски".

Той бе категоричен, че ако Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното наложи вето върху актуализацията на бюджета, това би бил "един безпрецедентен акт от страна на президента" и ще доведе до забавяне на изпълнението на политиките на правителството. По думите му това би означавало, че държавният глава търси директен сблъсък с изпълнителната власт. Миков обясни, че въпросите, свързани с бюджета, са от изключителната компетенция на Министерски съвет. От думите му стана ясно, че ако президентът наложи вето, няма да бъде свикано извънредно заседание на парламента.

По повод днешния ден на траур в памет на загиналите миньори парламентарният шеф каза: "Случаят в мина "Ораново" е пряко свързан с действителността, в която живеем - действителност, в която бедността принуждава хората да работят в среда, която е далеч от условия на труд в една европейска държава. В днешния ден още веднъж трябва да си припомним имената на загиналите в рудника български граждани - Асен Стойнев, Христо Младенов, Иван Лазаров, Николай Михайлов, Асен Грънчаров".

В отговор на въпрос "Вие няма ли да ваканцувате?", Миков каза: "Все още не съм в почивка. Аз си почивам, като се срещам с вас", с което приключи и пресконференцията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14673 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар
Kaka-Pepka

2013.08.06 | 17:36

57
Да живее господин Миков!!да живее Бсп!!!не ни оставяйте на Герб.След година- две гербавите няма да ги има!!!не съм гласувала за вас, да си подавате оставка!!!Никаква оставка!!!САМО БСП!!!

2013.08.06 | 16:57

56
ТУРСКИТЕ СПЕЦСЛУЖБИ ТИХО ИСЛЯМИСТКИ ШЕТАТ В УСЛУГА НА БОЙКО БОРИСОВ И КАСИМ ДАЛ От година насам нашествието на представители на турските спецслужби из „деликатните” български райони, макар тихо и ненатрапчиво, бавно и полека се превръща в епидемия. Всеки месец спец. агенти на Ердогановите служби маскират шетането из България с кешене на големи пари, „социално” пакетирани като помощи за турскоговорящите. Преди дни “прикритите” напуснаха страната, а следващият “тур за овации” се очаква през октомври. Инвазията е под абсолютния контрол на Ердоган, а целта е „дълга писта” – удряне на рамо на удобно прилежния за Ердоган Бойко Борисов и ислямитската „пета колона” у нас – Касим Дал. Набиращата огромна икономическа мощ Турция стратегически и тактически оре в България и за ислямистките си цели е заложила на Бойко Борисов и ГЕРБ. Борисов е човекът, който вече е подплатен с финансови обещания и комплименти И покрай „Южен поток”. Доган обаче остава непреодолимата пречка за турските ислямистки щения, отчетено е от турските спецслужби на Ердоган. Непреодолима до … правилния куршум. Турците са наясно, че Доган е неуправляем и не могат да го държат под контрол като пластелинените Борисов и Касим Дал и острото мероприятие срещу Сокола по никакъв начин не е отменено. Из „деликатните райони” вече масово разкешват турски спец.емисари, успивайки населението, че му помагат „социално”. Пари от ислямистите влизат и за протестите на „интелигентните”. Целта е постепенно овладяване на около 1 милион електорат, който да бъде иззет от ДПС в полза на ислямистките „лимонки” Борисов и Дал. На този особено тревожен фон българските спецслужби начело с ДАНС на Владимир Писанчев си бъркат тотално в задниците. А посрани платени дописници на ГЕРБ и лицето с влошено психично състояние Янко Станев пишат мерзки внушения, че „Сокола има последен коз – „етническото напрежение”. За ужас на онези, които ненавиждат Ахмед Доган, ИСТИНАТА е противоположна на манипулативните платени съчинения – Бойко Борисов чрез машата си Касим Дал, протектирани от Ердоган, са си продали задниците за тихата ислямизация на огромна част от населението на българската държава. Ердоган демонстративно отказва контакти с правителството на Орешарски, точно защото Доган е камъчето в обувката им, което търси европейския, а не ислямистки път на развитие. И ако някой продължава да спори по този въпрос – пак да прочете доклада му на конференцията на ДПС, преди да му опрат пистолета ОНЕЗИ, ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ, които НЕ РАЗКРИХА ПОРЪЧИТЕЛЯ. Темата е взривоопасна, но още по-зловещо е безхаберието и на Цветлинйовчевите спецслужби

2013.08.06 | 09:18

41
значи,тройната коалиция назначава повече българомохамедани на ключови постове в парламента и извън него,отколкото албанците в "македония",които са 35%от населението.за гласуване в парламента е предложено да направят,турския език майчин в България,искат да строят ДЖАМИЯ ПО-ГОЛЯМА ОТ АЛ.НЕВСКИ в Гоце Делчев ако това не е ИСЛЯМИЗАЦИЯ подкрепена от атака..незнам какво е.и сега тези,които ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ искат да извъртят нещата.тези глупости в централата на атака или по тв алфа,ясно

2013.08.05 | 21:11

37
от когато сте на семейни начала с дпс започнахте да хулите тяхната упозиция,КАКЪВ ЗНАК ЗА ЛЮБОВ САМО.това дет го постна по тв алфа ли го гледа.

2013.08.06 | 15:11

55
Ти ли не се страхуваш, жалко пиянде?! Нали ви видяхме в автобуса колко смели бяхте? Ти също си ПОСРАН от страх, защото знаеш, че най малкото, което ще ти се случи е, че вече никога няма седнеш там където си в момента и това е краят на политическата ти кариера. Морее... гнусна крадлива пасмина, ще ви ИЗРИНЕМ!

2013.08.06 | 15:11

54
Вечна слава на аллах и на БОЛЕН СИДЕРОВ ибрикчията.

2013.08.06 | 13:39

53
КУЛСКИ АЙДУК !!!
Каква мъка само

2013.08.06 | 13:39

52
Я този имал трезвен ден в годината.Как ли ще издържи до вечерта.Нечовешко е.
ATAKA -ДПС ВЕЧНА ДРУЖБА

2013.08.06 | 12:13

51
Предлагам Миков да внесе в парламента законопроект Рамазан Байрам за национален празник.Двете Турски партии(АТАКА и ДПС) го подкрепят.Вечна слава на аллах и Волен (ИБРИКА).

2013.08.06 | 12:04

50
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА МЕРЗАВЦИ!

2013.08.05 | 16:22

17
Глупав наивник , вероятно гербаджийски ! Избори ще има след като изпълним ИЗЦЯЛО следващия план : Ще изметем всички гербаджийски боклуци във властта ! Ще изготвим нов изборен кодекс ! Ще разследваме престъпленията на ГЕРБ и ще подведем ръководството на ГЕРБ под съдебна отговорност ! Ще изчакаме доразцепването на ГЕРБ! Ще подготвим нови избирателни комисии от ЦИК до последната СИК ! Бюлетините в БНБ ! Ще изготвим НОВИ изчистени избирателни списъци ! Нов софтуер и осигуряване на ГЕРБ по-малко от 4 % !Тогава и САМО тогава ще насрочим изборите ! Честито на ГЕРБ !
ГЕРБЕРСКИ АУТСАЙДЕРИ - ЛУМПЕНИ !

2013.08.05 | 16:21

11
ПОАКАНО МИРИЗЛИВО ГЕРБЕРСКО ЛАЙНО - В РЕЧНИКА ТИ ИМА САМО ВУЛГАРИЗМИ - Е ТИ ТОЛКОВА СИ ЗНАЕШ !

2013.08.06 | 11:31

49
БСП питат какво да правели с АЕЦ- БЕЛЕНЕ!!!Сега ли се сетихте да питате.И за какво ни е АЕЦ Белене като си я строите за вас с нашите пари за да си изпълните договора с руснаците и да не връщате комисионите а ние дори и тока не можем да го ползваме както този от Козлодуй.Вие си го продавате на вън а на нас ни продавате скъпия.Такава наглост я няма никъде по света.

2013.08.06 | 11:31

48
DR.MIKOV OTIDETE DA SI PIETE VODKATA V SIBIR. V BALGARIA NIAMAME NUJDA OT RUSKI PEDERASI, PRODAJNIZI I LUDI. NE VI ISKAME.PODAITE SI OSTAVKATA. VIE STE JALAK PIANIZA,ZINIK I PRODAJNIK. POGLEDNETE KOI VI POTDARJA.NARKOMANA MISHO SHAMARA I BABITE OT NDK. HAN ASPARUH SAZDADE TAZI DARJAVA,BOTEV I LEVSKI UMRIAHA ZA NEIA. KOI VI DAVA PRAVO DA IA PRODAVATE NA RUSNAZI I TURZI. VARVETE SI PEDERASI, PRODAJNIZI, LUDI I NARKOMANI.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини