ДБГ: Подмяната на администрацията е в основата на банкрутиралия политически модел

  • 02 август 2013 14:36

  • 1695
  • 4
ДБГ: Подмяната на администрацията е в основата на банкрутиралия политически модел
©

"Движение България на гражданите" остро протестира срещу решението на министъра на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, да уволни директорите на всички 16 регионални екоинспекции (РИОСВ ), директорите на трите национални парка – Рила, Пирин, Централен Балкан, и на четирите басейнови дирекции към министерството, без да даде аргументи за уволненията и без да обяви критерии за бъдещите назначения, заявяват от партията в изпратена до медиите позиция.

"Това действие не може да бъде характеризирано по друг начин освен като целенасочено подчиняване на държавните институции на тясно партийни и лобистки интереси. Целта е ясна - икономическо облагодетелстване на кръговете около новата власт. Това решение нагледно демонстрира пороците на политическата ни система, в която политическите партии се превърнаха в инструмент за разграбване на националното богатство. Действията на министър Михайлова далеч не са присъщи единствено на настоящото мнозинство. В края на мандата на предходното правителство, „Движение България на гражданите“ изнесе информация за масовите злоупотреби при назначаването на служители в държавната администрация. Движение България на гражданите" тогава установи, че от началото на мандата си правителството на ГЕРБ е подменило почти половината от централната администрация, като от общата численост на администрацията от 6361 служители, за три години са назначени 2786 души, а само 717 души от тях са се явили на конкурс, тоест едва един от всеки петима назначени", посочват от "Движение България на гражданите"

"За „Движение България на гражданите“ партийната подмяна на държавната администрация е изключително съществен проблем, стоящ в основата на банкрутиралия политически модел създаден от партиите на статуквото. Смените в администрацията трябва да са възоснова на ясно оповестени мотиви и анализ на дейността на уволнените служители. Именно това партийно превземане на на държавната администрация позволява подмяната на нейните цели и я превръща в инструмент за лично обогатяване и рекет, а не инструмент за управление в интерес на обществото. Решението на министър Михайлова е поредното доказателство, че настоящото правителство управлява единствено в интерес на партийни и лобистки интереси и трябва да веднага да подаде оставка", пише още в позицията на партията..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1695 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кунева премиер

2013.08.02 | 20:22

4
Кунева премиер и да ставаме европейска държава, че ми писна вече!!!!!
Григо

2013.08.02 | 20:22

3
Единствено Кунева реагира на тази наглост на мафията. Няма опозиция в Българския парламент, само пипалата на октопода са там. Докога ще търпим всеки, който се е докопал до властта, да я експлоатира като бащиния???
К5110

2013.08.02 | 18:55

2
Само ГЕРБ И Б.Борисов!Оставка за червивото орехче!!!!

2013.08.02 | 18:29

1
Какъв ГЕРБ бе?! Че те действаха по същия начин. Един дол дленки са и БСП, и ГЕРБ. Прави са от ДБГ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини