Чобанов: Актуализацията дава възможност за растеж и напредък

  • 01 август 2013 12:17

  • 2529
  • 16
Чобанов: Актуализацията дава възможност за растеж и напредък
©

Благодаря на тези, които подкрепиха актуализацията на бюджета. С дебатите по актуализацията на бюджета бяха разсеяни редица митове.

Това каза от трибуната на Народното събрание финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, след като окончателно беше приета актуализацията на бюджет 2013 година. Ясно доказахме, че актуализацията не застрашава фискалната дисциплина. В последните три години и половина беше малко странно да се говори за фискална дисциплина. Не е фискална дисциплина да не се плаща на бизнеса. Не е фискална дисциплина да се спрат плащанията към световната банка. Не е фискална дисциплина да не се плащат задължения, поради което България е заличена от картата на немските инвеститори, изреди Чобанов.

Втория мит е, че няма нужда от актуализация на приходите. Данните за месец май ясно показаха, че приходната част няма как да се изпълни. Данните за юни го потвърдиха и стана ясно, че бюджетът трябва да се актуализира. Следващият мит е, че след актуализацията ще се вдигнат лихвите по кредитите. Ясно доказахме, че няма такава опасност. Следващият мит, че новото министерство на инвестиционното проектиране раздува щата, също беше опроверган, категоричен беше Чобанов. Актуализацията се прави, за да бъдат платени задължения към фирмите, които са допуснати по време на управлението на ГЕРБ. За разлика от тях ние не делим фирмите на наши и ваши. Плащането на бизнеса ще спомогне за разкриването на нови работни места и по този начин разбихме още един мит, заяви още министър Чобанов.

С актуализацията ще подпомогнем много и общините. Срещнете се с общините и ще разберете, че актуализацията през 2010 г. е виновна за актуалното им състояние. Мит е, че актуализацията не дава нищо социално. Естествено, че дава. 40 млн. лв. са определени за Министерството на труда и социалната политика. Други 40 млн. лв. за увеличаване на квотата за ваучери, даде пример Чобанов.

Обръщам се към г-н Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да остави правителството да работи във вярната посока. Надявам се президентът да позволи бюджетният процес в държавата да протича гладко и по нормален начин.Актуализацията ни дава възможност за икономически растеж и напредък. Благодаря още веднъж на всички, които ни подкрепиха, завърши финансовият министър.

 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2529 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2013.08.12 | 08:14

15
ГЛАС В ПУСТИНЯ Казват ми, нямал съм власт. Казват ми, нямал съм глас. Казват ми, нямал съм шанс, за бъдещето мое да се боря аз. Казват ми, повече да не пея. Казват ми, и да не се смея. Казват ми, повече да не дивея и да не смея знаме да развея. Казват ми, бил съм платен. Казват ми, бил съм заслепен. Казват ми, бил съм озверен и е време да стана смирен. Казват ми, да бъда страхлив. Казват ми, да бъда лъжлив. Казват ми, да бъда крадлив, за да съм сит, красив и щастлив. Казват ми, че съм терорист. Казват ми, че съм анархист. Казват ми, че съм утопист и лумпен, и пълен егоист. Казват после, да простя. Казват после, имали вина. Казват, признавали греха, че ме гонят от моята страна. Казвам на всички тях, че вече не ме е страх в България да остана. Но искам промяна- тук и сега, на мига, а не… някога. Искам на родна земя след време да умра, а не накрай света. Не искам и моите деца да изплащат кредита, за чужди грешки и дела. Нима искам много?... Политикът гледа строго, но не ме разбира. В камерата пак се взира, катарзис разлива, но истината не открива… Че било е време разделно. А днес е време пределно! Давид Мавродиев, 12 г., София, България
Мартин

2013.08.12 | 08:14

16
Браво, дете! Не си малък, ГОЛЯМ си! И много умен, за разлика от този на снимката!...
kork

2013.08.02 | 11:08

2
то такива дупки има навсякъде след 4 годишното крадене и усвояване на ГЕРБ, че сега първо трябва да се позапълнят дупките и да започне да функционира нормално държавата

2013.08.05 | 17:49

14
Като е такова отчайващо положението след ГЕРБ эащо комунистите не върнаха мандата,а се вкопчиха неистово с турците във властта и эа нищо на света не искат да я пуснат?!И ще дам отговора эа да не те эатруднявам-эащото энайно е че не могат да управляват,но пък умеят да крадат!
stoiko

2013.08.05 | 17:49

13
Aktualizacijata na bjudzeta ste vi dade vazmoznost otnovo da kradete i da se smeete v o4ite na naroda,ima vazmezdie ste go do4akate.

2013.08.02 | 11:12

12
За растеж на дълговете!
ОТВРАЩАВАЩО НИЩОЖЕСТВО

2013.08.02 | 11:12

11
НА ТОЗИ КАТО МУ ВИДЯ КРЕТЕНОВИДНАТА ФИЗИОНОМИЯ СЕ СЕЩАМ ,ВЕДНАГА ЗА данчо-МЕНТАТА КОЙТО МУ Е ШЕФ В БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ.НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА.

2013.08.02 | 11:12

9
Прав си . Нищо добро не чака ГЕРБ ,мухълът плевнелийски,и фъндъчковата мурва !Гербаджийските плъхове цвърчат и се мятат в капана ! ГОЛЕМИЯТ КОТАРАК СИДЕРОВ е завардил изхода !Единият голям плъх Цветан вече изгоря ! Другият, по - тлъстият, ТИКВАТА го печем . Голям пир ще има ! ГЕРБ стана гроб !

2013.08.02 | 11:12

10
"...Не е фискална дисциплина да не се плаща на бизнеса. Не е фискална дисциплина да се спрат плащанията към световната банка. Не е фискална дисциплина да не се плащат задължения, поради което България е заличена от картата на немските инвеститори..." Да, но подлогите на тиквата това не ги интересува! Те искат да станете, за да седнат те и другото няма значение затова и организират "симпатични" протести.

2013.08.02 | 11:11

8
УРА! А дали ще вдигнат заплатите, че вече няма пари за храна като платим сметките за ток, вода, телефон и лихвите по кредитите на банките-лихвари.
ЛЮБЧО ПОГЛЕДНИ ПО -ДОБРЕ

2013.08.02 | 11:11

7
ДА НО КОТКАТА сийдероф ЛАПА КРЕНВЕРША НА ГЕЯ ЗА КУФАЧРЕ С ПАРИ.

2013.08.02 | 11:10

6
На тоз кретен като му видя мусурата, се сещам , че му липсва само цигулка и един кур в гъза.

2013.08.02 | 11:10

5
И какво с радвате ве,тия пари пак от вас ще ги вземат да ги дадът на пенсионерите и мангалите,за вас нищо няма да дадът,вие ще плащате лихвите по заеми който ще вземат.Никаде не прочетох какво ще направят за хората който работят и им пълнят хазната.Тоя мухал за къв разтеж говори да вземе от мен че да даде на мангала дето не му се работи и гледа как да му увеличат социалните.Нали обещаха 250 000 хиляди работни места като вземат управлението каде са тия работни места,със заеми ли ще откриват работни места.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини