Муса Палев: Ще работим прозрачно

  • 31 юли 2013 14:25

  • 1388
  • 3
Муса Палев: Ще работим прозрачно
© Булфото

Решени сме да работим изключително прозрачно за обществото на Благоевградска област. Това каза областният управител на Благоевградска област Муса Палев на официално на представяне на неговия заместник Костадин Дурчов.

„Аз съм най-щастлив от запълване на местата на заместник-областните управители, защото така ще се облекчи за мен работата, тъй като ще бъде разпределена по ресори”, каза още Муса Палев. Той коментира и предстоящото сформиране на Обществен консултативен съвет, като отправи публична покана към неправителствени организации, браншови организации, синдикати, представители на граждански сдружения, представители на образователни институции, медии и др. на територията на областта.

С Обществения консултативен съвет към областния управител се цели прозрачност и достъпност до информацията за работата на държавната администрация, подобряване на гражданския диалог при обсъждане на въпроси със значим обществен интерес, в изпълнение на Управленската програма на правителството. Всички браншови организации, НПО, синдикати, сдружения, обединения и др. могат да заявят писмено желанието си за участие със свои представители в Обществения консултативен съвет.

Писмените заявления за участие се подават в деловодството на Областна администрация Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ № 9, партер в срок до 31 юли 2013 година. На първото заседание на Обществения консултативен съвет ще бъде определено през какъв период ще заседава.

По думите на Муса Палев от началото на тази година държавния сектор работи по нов начин. Това се е случило след февруарските протести, като в основата е публичност и прозрачност. „Ако някой политик не го е разбрал, значи не е в час със случващото се”, каза още Палев.

Последвайте канала на

1388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.13 | 06:27

3
Тя прозрачността я знам от много години толкова сте прозрачни чак луната се вижда по ясно от обичайното
ТЕЗИ НЕ СА ЛИ СЪЩИТЕ

2013.08.13 | 06:27

2
TOЗИ СЕ Е РАЗБРАЛ С БОЛЕН ДА СЕ ОТЧИТА ЛИЧНО НА НЕГО ЗА ВСЕКИ ОТКРАДНАТ ЛЕВ.
dido

2013.07.31 | 20:35

1
македонци, какво стана??? оставихте се да ви управлява резак. язък ви само за репутацията дето я имате на революционери, ама то май ви е останала само путацията в гащите

Добави коментар

Водещи новини