Марси Рийс: Политическата криза в България провокира активни публични дискусии

  • 18 юли 2013 13:32

  • 1510
  • 3
Марси Рийс: Политическата криза в България провокира активни публични дискусии
© Булфото

Процесите са породили диалог и бъдещи разговори за свободата на медиите, върховенството на закона и съдебни промени. Това заяви в Бургас посланикът на САЩ у нас Марси Рийс, предаде БТВ.

Тя сподели, че политическата криза в България е провокирала много активни публични дискусии по някои ключови теми, и определи това като много важна част от демокрацията.

Рийс, която е в Бургас по повод отбелязването на една година от терористичния атентат на летище Сарафово, коментира още: "Ние със сигурност уважаваме правото на хората да демонстрират и да изразяват публично своите гледни точки".

По повод плановете за назначение на Боян Чуков като секретар на Съвета по сигурността Рийс коментира, че не само в България, а навсякъде назначенията на хора на важни държавни постове е от голямо значение. Според нея трябва "при такива назначения да има публични изслушвания, да има публично представяне на тяхното минало, хората да знаят техните биографии".

Последвайте канала на

1510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.19 | 00:51

3
колко посланника трябва да кажат, че правителството ни е от мафиоти. Щом даже и френския, дето на власт там са пес!!!
111

2013.07.19 | 00:51

2
ама тия посланици срам нямат. Не виждат ли че Българи се е устремила към "светлото" комунистическо бъдеще. Сега е ред и руския посланик да подкрепи протестите. ХаХаХА.......
Слаб посланник на САЩ

2013.07.18 | 19:23

1
Соите, спите г-жо Рийс ! За разлика от Европейските партньори на България, които подкреоиха исканията на протестиращите, Вие сякаш не виждате за какво става дума !

Добави коментар

Водещи новини