Емил Димитров: Борисов написа смс на Цветанов и Фидосова-"Спрете да правите тези простотии"

  • 18 юли 2013 08:52

  • 5581
  • 7
Емил Димитров: Борисов написа смс на Цветанов и Фидосова-"Спрете да правите тези простотии&quot
©

Не съм изненадан, че моето име изниква от тефтерчето на Филип Златанов. Аз още преди година казах, че тази комисия се използва за нерегламентирани дейности.

Това каза пред камерите на TV7 Емил Димитров, който е бивш депутат от ГЕРБ. Той коментира вчерашния скандал с бележника на шефа на Комисията за конфликт на интереси. Представяте ли си какви тефтерчета има в по-репресивни служби като ДАНС и БОП, запита риторично Димитров. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после са политически трупове. Заради тях напуснах ГЕРБ. Те измислиха моя прякор, за да ме дискредитират. Преди да вляза в парламента аз нямах прякор. Тяхната практика трябва да се прекрати, категоричен беше Димитров. Вчера се видях с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и той ми смс-и, които беше написал на Цветанов и Фидосова. Те гласяха "Спрете да правите тези простотии". Моето лично мнение е, че Борисов не би паднал толкова ниско в тази история. Неговата грешка беше, че остави тази двойка да върлува 3 години безнаказано. Това му коства изборите, обясни Димитров. Цветанов и Фидосова искаха да овладеят цялата парламентарна група на ГЕРБ. Групата трябваше да бъде просто машина за гласуване. Филип Златанов го знам от медиите кой е. Лично не съм разговарял с него. Виждал съм го нееднократно да притичва до стаята на Фидосова. Вие си правете сами изводите, какво е ставало вътре. Аз не съм подавал сигнала до прокуратурата за Златанов. Не съм запознат с работата на комисията и нейните членове, каза още Димитров.

ГЕРБ водеше последователна война срещу мен и моя екип в Плевен. Помните какви циркове се организираха на последните кметски избори. Предполагам, че точно поради тази причина моето име фигурира в бележките на Златанов. Това каза Найден Зеленогорски, друг, който присъства в бележките на Златанов. Явно са искали чрез мен да ударят новия проект "България на гражданите", защото са ни виждали като голям конкурент на парламентарните избори. Бившите управляващи разбираха демокрацията по един доста различен начин, каза Зеленогорски.

По телефона се включи и Сабрие Сапунджиева, член на Комисията за конфликт на интереси. Задачата на комисията не беше само да установяваме конфликт на интереси. Работата ни е регламентирана със закон. Не мога да коментирам записките на Филип Златанов. Върху мен никой не е оказвал натиск. За работата на комисията винаги са се водили стенографски записки и може да се провери, кой и как е гласувал по различните казуси, разкри тя..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5581 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.07.20 | 11:33

7
В TV7 е ясно отдавна кой ще отиде и какво ще говори. Независимо че винаги без доказателства. Свободни съчинения уговорени предната вечер срещу съответния хонорар.

2013.07.19 | 08:28

4
Без доказателства .... ???? !!!! Какви доказателства ти трябват за някой, че се е наакал ,когато гащите му са потъмнели и край него мирише лошо.

2013.07.20 | 11:33

6
През есента на 2004 г. последва ново назначение в посолството. Изпратена бе Анна Сапунджиева, която пое функцията на консул. Тя бе дъщеря на Сабрие Сапунджиева, която тогава бе секретар по юридическите въпроси на президента Георги Първанов. Запознах се с нея в София преди заминаването ми за посланик във Финландия. Това стана по нейна инициатива. Разбрах, че е член на ДПС. Сподели, че дъщеря й работи от няколко години в Министерството на външните работи и че желае да бъде изпратена на задгранична работа.Увери ме, че тя има необходимата професионална квалификация, а освен това е била изпращана на 9-месечен стаж в консулската служба в българското посолство в Мадрид.Този въпрос обаче отпадна, защото тогавашният директор на кадровата дирекция във външно министерство Максим Гайтанджиев категорично се противопостави на изпращането на дъщерята на Сабрие Сапунджиева. Получих дори писменото му становище, което бе много критично за работата й. Въпросът за назначаването на дъщерята на С. Сапунджиева стана отново актуален след отзоваването на консула през лятото на 2004 г. Тогава Сабрие Сапунджиева ме потърси по телефона и ми каза, че въпросът за назначаването на дъщеря й за консул в посолството е практически решен. Все пак тя ме помоли да дам съгласието си. Бях изненадан, тъй като преди по-малко от година тя искаше дъщеря й да бъде назначена за секретарка в посолството, а сега бе я фактически уредила на много по-висока, и при това дипломатическа длъжност. Нямах причина да не се съглася, след като във външно министерство бяха счели, че Анна Сапунджиева отговаря на необходимите изисквания. Оказа се, че назначаването й бе станало със заповед на министъра по предложение на ръководителя на кадровата дирекция. Предоставен й бе дипломатически статут като нотифициран консул, т.е. без да се използва нормалното изискване за полагане на изпити за получаване на дипломатически ранг. Това се прави в редки случаи – обикновено в случаи, при които няма подготвен дипломат, а трябва да се намери бързо решение за назначаване на съответен служител. Професионалните изисквания обаче бяха същите, включително необходимостта той да владее поне два чужди езика. На практика тази процедура често се използва за заобикаляне на тези изисквания с цел даване на дипломатически статут на „свои хора“. Такова бе положението и при изпращането за консул в Хелзинки на дъщерята на Сабрие Сапунджиева. Тя практически не знаеше никакъв чужд език. Не бе завършила езикова гимназия, нито притежаваше документ от Министерството на външните работи, който да удостоверява, че е издържала езиков изпит. Но изглежда, че във външно министерство това бе незначителна подробност.
ПЕШО

2013.07.19 | 08:28

5
Етрополски нагъл боклук!!!!
Minior

2013.07.19 | 08:28

3
тв7 още ли не са я изкарали от списъка с канали на всички кабелни телевизии???!??? Делянчо МАМА много ти мириши голямуту акууу....
krassimir

2013.07.18 | 23:37

2
Не съм изненадан от такива тефтерчета. Те говорят сами за приносителите им и за методите на управление на ГЕРБ. Борсов не знаел за тези методи???? Глупости, всички го копират по начина на действие, рибата се вмирисва от главата. Когато липсва интелект и опит се търси начин на действие по други пътища, това е.

2013.07.18 | 16:05

1
ooa pa boklyk pla4e samo kato pytka za ..........................................................

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини