БСП се отказа заради ДПС да променя механизма за финансиране на партиите

  • 18 юли 2013 06:40

  • 1572
  • 2
БСП се отказа заради ДПС да променя механизма за финансиране на партиите
©

Под натиска на ДПС социалистите се отказаха от идеята си да променят механизма за държавно финансиране на партиите, съобщава в. "Сега". 

След като БСП подробно обсъди темата, депутатът Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в внесе предложения вместо досегашните 12 лв. на глас политическите сили да получават по 6 лв., както и по 45 хил. лв. годишно за депутатски мандат. Юристи от БСП обявиха, че смяна на модела ще има, но все още се уточнявало дали точно тази да е схемата. След несъгласие на партньорите от ДПС обаче има промяна в позицията на червените. Тя бе обявена вчера на заседание на правната комисия от зам.-шефа на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Социалистите са склонни само на намаление на държавните пари, което ще се гласува в закона за бюджета за следващата година. Засега не е уточнено с колко, но по думите на Манолова ще е значително. Правната комисия отхвърли предложенията на Кадиев за промени в Закона за политическите партии. Манолова все пак допълни, че не е изключено в бъдеще да се мисли за промяна в модела, но сега моментът не бил подходящ, защото може да доведе до негативни обществени реакции.

Депутатите в комисията отхвърлиха и друга идея на Кадиев - да бъдат лишени от субсидия формациите, които не участват в работата на НС. Шефът на комисията Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент обаче подхвърли, че вместо това трябва да се обсъди да има наказание и то да е удръжка на цялата заплата на депутат, който има повече от 5 неизвинени отсъствия за месеца. Според правилника на парламента сега за такова провинение нарушителите се лишават от 2/3 от възнаграждението си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
???

2013.07.18 | 21:48

2
При коя работа на 5 неизвинени се взимат 2/3 Направете го като на обикновените хора при неизвинено режеш заплатата... По сегашния модел приемат че до 4 дни могат да не идват на работа и да не ги накажат.
Български пословици и поговорки.

2013.07.18 | 21:48

1
И ЗАКЛЕЛА СЕ СВИНЯТА ,ДА НЕ СИ ЯДЕ ЛАЙНАТА - ПРЕСКОЧИЛА ПЛЕТ И ИЗЯЛА ПЕТ !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини