Кунева: Правителството загуби доверието на хората

  • 17 юли 2013 10:09

  • 1897
  • 15
Кунева: Правителството загуби доверието на хората
©

Не е възможно партиите да не искат предсрочни избори, само защото не им е удобно или им е рано. Никога не съм поставяла партийния интерес пред интереса на България. Изобщо не стои въпросът кой колко е готов за избори, не може да се губи времето на нацията.

Това каза в Благоевград  лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя беше категорична, че вече няма значение какво прави правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и какви мерки предприема, защото то вече няма доверието на обществото, а доверието е единствената валута в политиката. Кунева коментира и сделката за пенсионния фонд „Доверие“, който е купен от офшорна фирма с неясна собственост. „Търговското право може да позволява това, но българските граждани трябва да знаят кой стои зад тази компания, дали техните пари ще са сигурни. Ако нещо се случи с тези пари, кой поема ангажимента за хората?  Не говорим за личните средства на някакво лице в офшорна фирма, а за парите на милиони български граждани. Държавата не може просто да стои и да гледа отстрани, още повече социалистическо правителство, което уж твърди, че най-важни за него са социалните му ангажимент“, посочи лидерът на „Движение България на гражданите“. По думите й абсурдно да се говори как се увеличават пенсиите, вдигат се осигурителните прагове и колко голяма е грижата за пенсионерите, а в същото време да се рискува всичко събрано или в най-добрия случай да не се дават гарнции за бъдещото на хората. „Какво ще прави БСП, когато пак излезе в опозиция – с какви очи ще иска оставка, и кой ще ги послуша след днешното им инатене“, попита риторично Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Не може 34 дни десетки хиляди хора да излизат по улиците и правителството да се прави, че не съществуват, пък посочи Найден Зеленогорски, зам.председател на движението. „Очевидно е, че гражданското общество се събуди и няма да търпи нередности.  Ако има политици, които потриват ръце и си казват идва нашия момент, трябва да знаят, че обществото вече ще следи кой какво прави“, допълни той. По думите му протестите поставят разграничителна линия между между нравствения и безнравствения начин да правиш политика. Според него протестите ще спрат едва когато има нови избори и политическата класа даде гаранция, че ще спазва европейските правила за политика, които изключват олигархичните кръгове и задкулисните сделки.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1897 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Великия

2013.07.17 | 19:14

15
Ало , смотаната , стой си на усраните гащи и не се бутай там къде никой те неще.....
Благовеста

2013.07.17 | 19:14

14
Кунева е много права: губи се времето на нацията. Докога да чакаме, животът ни мина в чакане. Спешни избори и нов морал в България - това искат мислещите хора. Който е против - вижда се колко му е културата по коментарите, които прочетох тук.

2013.07.17 | 19:14

13
Тази овца кунева беше каза след 12 май,че ще подаде оставка като председате на партийката си.Явно меглена кунева излъга но това за нея е обичайно.

2013.07.17 | 19:14

12
Я виш ти, тази кучка откри топлата вода, а знае ли че в нея и кучета са загубили доверие.
Аз

2013.07.17 | 19:14

11
От 10 коментара, само един е нормален, смислен и изказан ясно и точно. И той е единствения, който има най- много противници! Всички останали постове са зловещи и плашещи, и зли- и те се радват на най- голяма подкрепа! България е европейска държава,а? "България е мястото където свършва Азия, но Европа не започва никога..."
centurion

2013.07.17 | 18:50

1
Добре бе, Кунче, казваш правителството загуби доверието на хората. От друга страна, почти толкова подкрепят Орешарски. Щом е така, не е ли по-добре, по-цивилизовано и по-демократично, казуса да се внесе в съда и той да се произнесе дали правителството трябва да управлява или не. Иначе до безкрайност ще се надкрякваме по улици и площади и нищо няма да се получи. Дерзай, давам ти този съвет съвсем безплатно...

2013.07.17 | 19:14

10
Кунчето още си въобразява-че е кинозвезда в политиката,но много се лъже! Всички истински и нормални с разсъдъка си българи подкрепят Правителството на Орешарски- а за Кунчето въобще не искат и да чуят ! Кунчето е също от групата на "бедните" олигарски начело с Плевнелиев и Борисов .......
svejarov

2013.07.17 | 19:14

9
Меглена Кунева е права

2013.07.17 | 19:14

8
Да го духа червената курва!!!!!!!!
жулиен

2013.07.17 | 19:13

7
Значи,кабинета на г-н Орешарски спечели с избирането му от 42-то народно събрание,като в резултат на груби политически грешки от подкрепящите го партии загуби част от това доверие.Но......все пак се ползва с достатъчно доверие,което му позволява да работи и занапред за изпълнение на набелязания така наречен план Орешарски.За разлика от министър председателя,доверието към Кунева беше толкова "голямо" по време на изборите,че не и позволи даже да заслужи депутатска банка в това народно събрание.Поради тази тъй-незначителна причина следва нейно мнение да не се зачита от мислещите хора,в това число и тези от партията в която тя членува,надявам се вече като редови член,каквато би трябвало да бъде в момента.

2013.07.17 | 18:51

6
ДА ТАКА Е!

2013.07.17 | 18:51

5
Изобщо НЕ ТАКА ! ТАЯ КУЧКА КУНЕВА както ВИНАГИ ЛЪЖЕ дайба нейната мама червена

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини