Писанчев: Основният риск и заплаха е икономическата криза (галерия)

  • 16 юли 2013 16:57

  • 1652
  • 1
Писанчев: Основният риск и заплаха е икономическата криза (галерия)
©

Основният риск и заплаха за националната сигурност в момента е икономическата криза. Това каза кандидатът за председател на ДАНС Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент по време на изслушване в Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Икономическата криза е основен фактор, който застрашава националната сигурност, защото намалява потенциала на държавата да упражнява своите функции и забавя икономическия растеж, посочи Писанчев. „Това изисква насочване на ресурса на агенцията в посока преследване на икономически престъпления и корупцията, като се обръща внимание особено на ДДС измамите, акцизните стоки, изпирането на пари, контрабандата, данъчните измами, начините на усвояване на еврофондовете и корупцията”, каза Писанчев. Борбата с корупцията е особено важна за имиджа на страната и за инвестиционния климат в страната.

„Трябва да се разглеждат създадените напоследък екипи съвместно с прокуратурата и с МВР. Създадени са четири екипа по четири основни насоки на работа – корупция, контрабандата, финансовата сигурност и наркобизнеса. Това се припокрива и с моята представа за основни насоки на работа на агенцията”, каза Писанчев. Тези екипи ще трябва да се насочат към решаването точно на тези проблеми и съвместна работа, която да доведе до по-голяма ефективност и резултативност на работата на трите институции. Агенцията трябва така да организира своята работа, че да прогнозира кризи и евентуални инциденти по отношение на критичната инфраструктура. По думите му, ние сме уязвими от тази гледна точка и трябва да запазим националния си интерес.

В заседанието на комисията участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, Милен Любенов, секретар по вътрешната политика на президента на Република България, Петя Тянкова, секретар по правните въпроси на президента на Република България, Тодор Бойчев – парламентарен секретар на Министерство на вътрешните работи, Атанас Мерджанов – председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Янко Янков, председател на комисията по отбрана.
Заседанието на комисията продължава закрито за медии.

Последвайте канала на

1652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.17 | 08:14

1
lajec............da ti se sxvane ezika.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини