Хасан Адемов: Притеснен съм от софтуера за шпионаж

  • 15 юли 2013 17:59

  • 1355
  • 3
Хасан Адемов: Притеснен съм от софтуера за шпионаж
©

Притеснен съм за този софтуер, който следи служителите. Нямам информация дали го има в социалното министерство, или не. Нямам информация за какво се използва и за какви цели. Не съм съгласен с такъв подход на следене. Това обяви социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в предаването "Лице в лице".

Както е известно, бившият министър Николай Василев призна днес, че в неговото министерство на администрацията служителите са били следени къде и по колко сърфират в Интернет извън техните задължения.

”Ще проуча нещата с този софтуер, защото съм изненадан от неговото прилагане. Няма проблем да получа информация и от самия Николай Василев за програмата”, обясни Адемов.

Той изрази също така притеснението си, че към момента очакванията на хората са основно насочени към Министерството на труда и социалната политика, а това не било добре.

”Когато говорим за доходите и нивото на заплащането, то това е пряко зависимо от българския бизнес и икономиката. За мен са важни доходите от труд и самонаемане - на това трябва да се разчита. Социалното подпомагане и социалното осигуряване са инструменти, чрез които се прави така, че в криза парите да стигнат до онези хора, които не могат да се справят сами. За целта ще предприемем голяма информационна кампания. Помощи за бедни получават 49 000 българи”, обяви Адемов.

Министърът допълни, че 13,8% е безработицата у нас според статистиката.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва наблегна много на феномена младежка безработица, който е обхванал младите хора на възраст 15–24 години в Европа.
”Гаранциите за младежката заетост са много важни. 6 млрд. евро са отделени в Европа, а за България са 100 млн. евро. В следващите две години страните членки трябва да положат усилия за усвоят тези пари. При ГЕРБ бяха заложени 73 млн. лева за четири години за справяне с проблема, а ние се готвим да осигурим почти двойно - 140 млн. лева”, допълни Адемов.

Последвайте канала на

1355 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.16 | 08:51

3
ТИ ПЪРВО СЕ НАУЧИ ДА СИ ПУСКАШ КОМПА И ТОГАВА СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ.
Българин

2013.07.16 | 08:51

2
Който не работи за благото на държавата,а само за партията си (ДПС- партия извън закона при демокрация). Само по този начин трябва да се контролират вероизменниците в България. Така ли правят в Турция с кюрдите,дават им постове и служители навсякъде.
dido

2013.07.16 | 08:51

1
хасане вземи и виж кой го е тургнал тоя софтуер в тоя компютер и след това се изкажи, внимавай какво ще кажеш и не прехвърляйте пак вината на тиквата, щото така като гледам според вас той е виновен и за това че сте се осрали до ушите. ама спокойно то така става като се надупиш на анадола, отзад се разтваря и се изцапваш също като по времето на възродителния процес, когато обикаляха от вашите по селата и принуждаваха мирните хора да се изнесат или щели да умрат ако решат да си сменят имената. знаем ние, знаем, не са виновни само комунистите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини