Депутат от БСП гледа 100 дка ябълки

  • 15 юли 2013 07:06

  • 3519
  • 6
Депутат от БСП гледа 100 дка ябълки
©

Червените депутати са изрядни, спазват закона, който им забранява да развиват частен бизнес. Повечето от тях са го прехвърлили на близки и роднини, пише в. "Преса".

Сто декара ябълкова градина в родното си село Иваново има русенският депутата от БСП Добрин Данев. Той обаче е оставил работата в ръцете на брат си. "Продължавам сериозно да се занимавам с отглеждането на ябълки", признава Данев, като припомня, че работи в този бранш доста отдавна и се гордее с труда си. "В парламента целта е да променим законите, за да може българският производител да търгува своите плодове в големите търговски вериги, да реализира печалби, като се намали вносът", коментира политикът, който е и член на земеделската комисия в парламента.

Екатерина Заякова, която е юрист, сега се занимава активно с промените в Изборния кодекс.

Депутатът от Великотърновския регион Петър Кънев вече не е в съвета на директорите  на печатарската компания "Демакс" АД, мястото му е заето от Георги Кънев.

Без участие във фирми е Мариана Бояджиева.

Пиринските депутати от БСП оставиха бизнеса си на съдружници. Тодор Радулов от Гоце Делчев бе изпълнителен директор на строителната фирма "Сградостроене", сега е освободен от съвета на директорите.

Областният лидер на БСП Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е има две фирми за проектантска дейност и строителен надзор. Справка в  търговския регистър показва, че името му е заличено от управителите на "Делта консулт" ООД на 3 юни 2013 г. Управлението на дружеството е поверено на съпругата му Анушка Костадинова.

Смиляна Нитова от Хасково пази адвокатските си права.

Стефан Танев и Жара Пенева никога не са имали бизнес.

От четиримата плевенски БСП депутати само Васил Антонов има участие в частни фирми. Той е собственик на мажоритарния дял на "К груп" ООД, в което влизат "Ростов на Дон" АД и "К инвест" ООД. Притежава и основен дял в "К комерс" ООД. В тези фирми с различни дялове са и двамата му синове. Дружествата си имат управители и изпълнителни директори - Антонов не участва в управителните им органи.

На 66-годишната си майка Пенка е прехвърлил акциите си в "Пъдев" ЕООД народният представител от Коалиция за България Атанас Пъдев.

Без участие в търговски дружества са другите двама депутати от левицата в Старозагорско - Георги Гьоков и Мариана Тотева.

Последвайте канала на

3519 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
тотоо

2013.09.17 | 00:03

6
Браво на г-н. Данев! По-добре е да гледаш овошки отколкото да покровителстваш престъпници като ББ!
плевен

2013.09.17 | 00:03

5
А защо не проверите "К инвест" и парите на В.АНТОНОВ . Как се купува хотел в центъра на града струващ милиони.
гриша

2013.07.17 | 19:14

4
Добре се е ориентирал човека. Колкото повече има като него,толкова по-добре!
манта

2013.07.17 | 19:09

3
Браво на господина!

2013.07.16 | 08:29

2
Щом ще си оглеждаш ябълките какво търсиш в НС или така е по добре да смуча и от двете места парички ама в НС приходът е по гарантиран

2013.07.15 | 16:47

1
Много тъпо. И какво като са прехвърлили бизнеса си на хартия?

Добави коментар

Водещи новини