Нинова: Парламентът не е детска градина

  • 12 юли 2013 21:13

  • 4207
  • 29
Нинова: Парламентът не е детска градина
©

Това, което направи до момента правителството, не изисква нито един лев върху планирания от предишното управление бюджет, обяви в предаването "Панорама" на БНТ Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от Коалиция за България.

По думите й, увеличено майчинство ще струва 17 000 000 лв., които ще се набавят от резерви на НОИ без да се актуализира бюджета. 4 млн. и половина ще отидат от първокласниците през септември, осигурени от резерви на Министерството на труда и социалната политика. Повишаването на енергийните помощи ще бъде с 12 млн. лв., които ще се вземат от вътрешни размествания в същото ведомство. Премахнахме данък колиба, което ще направи икономии, защото събирането на този налог струва повече от вливащите се от него приходи, подчерта тя. Парите, касаещи намаляването на младежката безработица, не искат допълнителни разходи. Понижаването на цената на тока ще има положителен ефект върху бюджета на домакинствата, допълни депутатът.

Заради приетия от нас ангажимент да се отплатим на българския бизнес и да възстановим невърнатото ДДС - за това ни трябват повече пари. Необходимо е още да се върне през август заем, взет от предишното правителство, каза тя. Ако се прави актуализация на бюджета, няма да е заради социалната политика, а за да се даде въздух на малките и средни предприятия и да се стимулира икономиката, категорична бе Нинова. Според нея, ако не бъдат предприети тези мерки - фалитите са неизбежни.

В специален фонд от 2005 г. има пари за изплащане на работници при фалит на фирми. Тези пари са налични, но не се ползват. При фалит работниците трябва да бъдат защитени от държавата и дадените средства трябва помогнат за това, коментира тя.

По думите й, доверие се печели с действия, а не с думи. Когато хората видят, че има резултати по джоба си, ще върнем доверието във властта, смята народният представител.

Не съм съгласна с твърдението, че обвиняваме предишното правителството. Това никому не е нужно. Ние не го обвиняваме, а показваме действителността. Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изнесе фактите от анализ и отчет за дейността на предишния кабинет. Ние казваме - ще си изпълняваме програмата, но трябва да покажем какво сме заварили, коментира Нинова.

Относно острата реакция, която БСП изрази към президента, депутатът от Коалиция за България обяви, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е излязъл извън фигурата на държавен глава. Той взе страна в спор между различни групи българи. Това не е правилно, защото неговата работа е да обединява. С това си поведение предизвика и нашата критика. Ние имаме право на позиция като политическа партия и я изразяваме. Той има право също на позиция, но тя трябва да бъде съобразена с Конституцията, подчерта политикът.

Преувеличено се изтълкува реакцията на посланиците на Франция и Германия като насочена единствено и само към настоящото управление на страната. Те критикуват практики в управлението, които не се налагат за един месец, а за години, подчерта тя.

На въпрос кой трябва да подаде ръка пръв - управляващите или протестиращите, Нинова отговори, че емоцията е взела връх над разума и лисва разговор. Намалете емоциите, разговаряйте и си свършете работата. Трите Р-та - разум, разговор и работа - това трябва да е обединяващо сега в държавата. Ние полагаме усилия за това, каза тя. 

По думите й, те подават ръка на протестиращите - отворихме парламента, обсъждаме Изборния кодекс, водим разговори. Когато има желание от двете страни, комуникацията се осъществява. Но как да разговаряш с ГЕРБ, които отсъстват от пленарна зала, попита тя. Те не идват в парламента - най-добрия терен за разговори. Това не е детска градина, тук трябва да се говори с аргументи, заключи тя.

Последвайте канала на

4207 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
sereGEI

2013.07.14 | 23:36

27
МРЪСЕН, ГАДЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОГЛЕД-ГАД

2013.07.14 | 23:41

29
Верно извратен поглед има тая, хората казват, че "очите са огледало на душата"
СТОЯН

2013.07.14 | 23:39

28
ТИ МРЪСНИСЕ -СТАНИШЕВ И СИЕ ЗА ВАС -НАРОДЕН СЪД-ВИЕ ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ-НИКОИ НЕ ВИ СЛУША-ЗАБЛУЖДАВАТЕ НАРОДА И НИЕ НЕ СМЕ ДЕТСКА ГРАДИНА-ПОМИСЛИ КАКВО ГОВОРИШ -ЛЪЖЕТЕ ВАШИТЕ ДЕСА.
t1

2013.07.14 | 19:54

26
щом не е детска градина какво правите вие всички недорасляци там. На вид сте нагли дембели всичките, а държането ви лапешко- нищо че никои не ни иска няма да пуснем кокала пъъъъъъъъъъъъъък.
Права е!

2013.07.14 | 17:18

25
Порламента не е детска градина.Това е публичен дом с най-долните к.рви.Марш на магистралите!

2013.07.14 | 17:18

24
А ти сигурно си възпитателката за тях
sram.

2013.07.14 | 17:18

23
za6to mi zvu4ite kato gerb ot 2009 gd. , kato va6eta troina koalicia ot 2005 gd. kato ndsv ot po predi po predi i po predi. predi 23-24 gd. biah na 26 gd. sega sam na 50 ne sam prekasval trudovia si stag ve4e 30 gd. znaete li drugarko kakvo sam postignal sled va6ite poredni obi6tania za po dobar givot - ni6tooo . az i semeistvoto mi samo sa6tistvuvame . 6te mi kagete li kakvo e va6eto socialno i ikonomi4esko sastoianie sled tolkova obi6tania drugarko kato vi gledam 4e pak vie za poreden pat iskate 6ans da ni upravliavate prosto me e sram 4e sam balgarin .

2013.07.14 | 12:06

13
ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ НАРОДА СИ НИНОВА? ЯВНО ГЕРБ СА ВИ ОСТАВИЛИ ДОСТА РЕЗЕВИ . ОТНОСНО ЗАЕМА ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИА САЮЗ! ОСТАВКА!!!!!!
В СОФИЯ ВСИЧКИ СТЕ ЛУМПЕНИ И УБИИЦИ !

2013.07.14 | 15:57

22
НИКАКВИ РЕЗЕРВИ НЕ ОСТАВИХА ГЕРБ - ОКРАДОХА ВСИЧКО И В МОМЕНТА КРАДЕТЕ ОТ ГЪРБЪТ НА НАРОДА - ПРЕЗ ВАШАТА ВЛАСТ ОСТАВИХТЕ НАРОДА НА КОММАНДНО ДИШАНЕ ЛАЙНЕНИ МОФИОТИ ДОЛНИ !
Анна

2013.07.14 | 14:12

21
Допълнение към Ирина - Не съм от София, но затова пък съм от Северна България. Искам да и кажа на Нинова, че не само Ирина изключва телевизора като види нея и сие на екрана, а много от моите познати, роднини и приятели правят същото. Затова Нинова да не си и помисля, че всички извън протестите в София подкрепят нея. Просто ние нямаме тази възможност. Така че, Нинова, извън София е пълно с интернет лумпени. Колкото по-скоро си подадете оставката, толкова по-добре за Вас. И не ми развивайте теории, кой ще дойде след Вас, че ще бъде същото. Подайте си оставката, пък ще видим какво ще стане. Недейте да сте толкова загрижени за народа.

2013.07.14 | 12:27

20
НИНОВА, ПОМНИМ ВСИЧКО! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОИТЕ ТАМ ТОЛКОВА ПО- ЗЛЕ ЗА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!
уууу...

2013.07.14 | 12:27

19
нинова ,не е детска градина ,но е лудница! пълно е със смахнати изроди.......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини